Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след загубата с 0:1 от шампиона Лудогорец. Въпреки поражението, специалистът призна, че отборът е изиграл отличен сезон и се надява, че догодина тимът може да се бори и по-предно класиране.

„Стана здрава футболна битка, в която ние също участвахме. Бяхме по-активния отбор. Даже мисля, че можехме да спечелим мача, ако бяхме вкарали някои от ситуациите. Лудогорец успяха да отбележат от едно статично положение. Ние имахме две-три ситуации. Да търсим извинение в липсата на играчи, на всички е ясно, че и Уелсън, и Георги (Миланов), които отсъстваха са опитни и носят солта в завършващата фаза. Отборът имаше желание и динамика ,но не достигна завършването на атаката. Последното нещо, които искам е да търся оправдание в липсата на хора“.

Антон Узунов
100 снимки

„Успяхме да изиграем един повече от отличен сезон. Ако задържим този ритъм на игра и това темпо, имаме шансове да се борим за по-предни места догодина. Никога не сме мислели за третото място. Дори да бяхме спечелили сребърните медали, те са нежелани от Левски като история и традиция. Левски го устройва единствено първото място. След като не сме първи, всичко друго е без значение“.

„Направихме добра битка. За мен даже имаше повече агресия, отколкото трябва. Винаги така се получава, когато човекът, който трябва да държи контрола на терена, го изпуска. Трудно е и ние треньорите, ако нямаме помощ отвътре с дисциплината, да държим отвънка футболистите. Това са неща, които от дълго време тегнат над българския футбол. Такова поведение у нас, като не се санкционира, се увеличава всеки път. Затова тази безнаказаност понякога води до наказания“, заяви Станимир Стоилов.   

„Не знам Текпетей с кого си говореше. Напрежението ескалира. Той беше за три червени картона. Уплашиха се да въведат ред. Възпитаваме нашите футболисти да се държат както трябва. Видях доста добра реакция от защитниците в мача. В атака не можахме по-бързо да стига топката до фланга. Не успяхме да вкараме 2-3 ситуации, които имахме. Доволен съм от желанието. Левски трябва да подобри контрола върху топката, да намалим агресията и завършващата фаза ни куца. Смятам, че един добър сезон за футболистите като надграждане. Голяма разлика има. Днес отново играха гордо, както искам“, продължи той. 

„Според мен не е, че два пъти срещу Лудогорец ескалира напрежението. Футболистите им се държат арогантно. Съдиите виждат и се правят, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Пред 20 хиляди човека се правиш, че не виждаш. И наши футболисти трябваше да бъдат санкционирани“, смята наставникът. 

„На този етап няма нищо в селекцията. Стъпката трябва да е огромна, за да подсилим отбора. Празниците бяха повече тази седмица. Не търсим оправдание. Аз лично ще бъда много щастлив, ако нашите привърженици дойдат на 24. Май и посрещнат отбора, който ни донесе толкова радост. Те първи вкараха Левски в Шампионска лига. За мен лично те са прекрасни хора и много интелигентни футболисти. Ще съм щастлив и радостен да ги видя на „Герена“. Надявам се и във вторник да е пълен стадиона, за да уважим и сегашните футболисти“.

„Изградихме отбор, в който никой не си спомня за стария "Левски". Този отбор върна хората по трибуните. Имаме къде да работим, къде да надграждане. Знаем върху какво трябва да работим. Не очаквам да правим гръмки селекции. Ще търсим на фона на напускащите да привлечем за същите финансови параметри нови играчи, които да помогнат на конкуренцията. Надявам се да успеем. Свършихме огромна работа през тази година. Повечето играчи не се познаваха. От първия мач създаваме футболно семейство на терена, което се бие за името Левски. Постигнаха голямата мечта. Очаквах днес да е по-лежерно. Доволен съм и днес от агресията. Лудогорец беше готов за битка. Имаха шанс да спечелят и го направиха. Надявам се това да е добър атестат за нас и да сме готови за следващите битки“, заяви още Стоилов.