Треньорът на Левски Станимир Стоилов отново призова ръководството на клуба да разкрие кой какви задължения е натрупал през години на „Герена”. Мъри заяви, че много хора биха се срамували от това, което са направили, ако видят цифрите.

„Ние искаме да изчистим Левски и да направим Левски да отговаря на всички европейски критерии. Обявяваме кампания и клубът е длъжен да разкрие на привържениците точно какво се е случило и кой е направил задълженията. И тези хора, ако са така добри, да покрият тези задължения. 14 години слушах колко спасители има, колко много хора давали пари за Левски, колко важно било тяхното присъствие и колко големи левскари били. Всички те се изнизват по терлички, а клубът остава с нови дългове. Дълги години слушах лъжи, а ние не трябва да вървим по пътя на лъжите, прикриването и извинението. Аз не съм се върнал в Левски, за да прикривам някого. Аз в прикриване и замазване няма да участвам. Когато си тръгна от Левски, предполагам, че по същия начин клубът отново ще извади какво сме правили през този период. Щом призоваваме хората, трябва да кажем цялата истина. Не половин истина, а цялата!

Колкото да атаките срещу мен какво се случва в България, но съм свикнал с всякакъв вид измислени истории, които се нижат не мой гръб. Знам, че в първия момент, в който не играем добре, ще се започне с това, но не ме притеснява. Притеснява ме Левски да играе добре. Тези хора ги слушам много години. Истината винаги лъсва. С истината най-лесно се успява. На мен ми е най-лесно да говоря с всички, защото казвам истината.

LAP.bg
14 снимки

Има много хора, които дължат много на Левски. Бяха медийни звезди, бяха изпълнителни директори. Всички си тръгваха и казваха, че Левски е спасен, а Левски не е спасен. Левски има задължения, които покриваме ние привържениците, покрива ги спонсора, покрива ги и клубът. Нямаме други приходи. Не знам кой какво е дал, къде е пращан. Имаме построен сектор, който е прекрасен, но на гърба на този сектор стоят задължения. Ами то тогава и аз мога да построя сектор, ако има кой да ми даде на мен кредит. Аз няма да си позволя на гърба на Левски. Трябва да изчистим всичко, за да продължим напред. С лъжа и прикриване доникъде не се стига. По-добре да губим мачове, аз да съм виновен, но левскарите трябва да знаят истината. Цялата истина, а не да се спестяват много неща. Много хора ще се срамуват, ако видят цифрите и нещата, които са правили. Ако тези хора получат моралното левскарско наказание, след това ще получат и левскарска лустрация. Предполагам се сещате за какво говорим, защото някои се връщат по няколко пъти тук, докато довършат Левски”, завърши Мъри.