Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред левскарите в Петрич. Наставникът и Ивайло Ивков организираха среща на феновете в града, а основната тема беше сдружението, което предстои да бъде създадено.

„Щастлив съм, че мога да бъда с левскарите в Петрич. Картината в България, където и да пътуваме, е една и съща – любов и уважение към нашия клуб. Пълни зали, пълни площади. Решихме, че е редно да създадем едно сдружение и клуб, който да функционира по левскарски. Редно е да обиколим България и да разкрием идеята си, как най-дълго ще съществува нашият клуб. Минахме през много перипетии и е дошъл моментът, в който ние левскарите можем да се превърнем в най-големия спонсор и най-големите пазители на левскарщината като създадем едно сдружение, което да гарантира бъдещето на Левски”, започна Мъри.

„Правят се неимоверни усилия, за да получи клубът лиценз. Най-голямата заслуга Левски да получи лиценз е на привържениците, които даравят ежесегундно. Надявам се с тези дарения да продължим всичко, за да може г-н Ивков да обяви, че сме получили нужния лиценз след няколко дни. След това да тръгнем към надграждането”, каза още той.

„В момента се опитвам да убедя футболистите, че Левски трябва да се държи гордо и да изглежда като левскарски. Мисля, че отборът започва леко да надига глава и да ви радва. Има стабилност и на терена, и в администрацията. Нещата започват да се нагласят. Имам големи надежди и мечти. Не искам да правя големи обещания. Обещавал съм работа и честност. Това са двете неща, които можем да свършим за Левски. Ако продължим да надграждаме отбора, можем да видим стабилен Левски догодина, да не ходим на мач със свито сърце на „Герена”. Ще виждаме отбор, който ще радва хората. Целта, която сами се поставихме е да се опитаме да се класираме за евротурнирите. Знам, че е малко пресилено, но ние сме Левски, за да си поставяме такива задачи. Убеден съм, че от новия сезон Левски ще е в битката за челото. Смятам, че когато Левски има своите привърженици, а ние сме на 100% ангажирни, може да се получи. Неслучайно първия ден казах на моите футболисти, че на феновете ги заболяха ръцете след загуби. Моят ангажимент и на футболистите е да създаваме повече усмивки. Надявам се с нашата обиколка пред България да дадем вяра и увереност, че това, което се случва е коректно и честно. На тези срещи трябва да се пита”, каза Стоилов.