Днес стартира кампанията за подновяване на членските карти - „Аз съм Левски“. От „сините“ изразиха надежда бройката на притежателите да се увеличи двойно – сега е около 20 000. Набраните средства ще отидат за погасяване на най-належащите плащания, а те не са едно и две. Феновете на Левски спасиха клуба си преди година и половина, едва ли има съмнение, че ще го направят и сега. От „Герена“ обещаха най-важното – прозрачност. В лицето на новия изпълнителен директор Иво Ивков и треньора Станимир Стоилов едва ли има привърженик, който да има съмнение, че този път това обещание ще бъде спазено.

Самият Мъри даде личен пример как се помага на любимия отбор – закупи си златна членска карта.

Антон Узунов
26 снимки

Стана ясно и какво е едно от най-належащите плащания на „сините“ – дългът към НАП. Част от парите, постъпили от членски карти, ще се използват за изчистването му. Известно е, че има и друго много важно плащане, което трябва да бъде направено в близките месеци – това към бившия треньор на Левски Петър Хубчев и екипът му. Предполага се, че част от средствата, събрани от кампанията „Аз съм Левски“ ще отиват и по това направление. Преговорите там са трудни, признаха от „Герена“. Столичани трябва да се издължат на наставника в срок, за да не увисне лиценза на клуба за следващия сезон.

Стоилов днес нагледно показа как се помага на Левски. Излишно е да питаме дали Петър Хубчев, който е и бивш футболист на Левски с над 120 мача, има такава. Отговорът е ясен.

Бившият национален селекционер подписа с германския си паспорт, за да може да има гаранции, че ще си получи всичко дължимо по договора. В крайна сметка това и ще се случи. Компромис в името на клуба така и не бе направен. Поне до момента….

На пресконференция на 26 август 2020 година тогавашният изпълнителен директор Павел Колев обяви: "Няма как Хубчев да е подписал договор с Левски с друг паспорт, освен с германския, защото той няма български паспорт". Любопитни разкрития, макар и същият Павел Колев няколко месеца упорито да твърдеше, че Петър Хубчев няма да става треньор на Левски. Ако това действително е така и специалистът няма роден паспорт веднага изниква въпросът „Защо реши да се откаже от българския си такъв?“ А също и защо от Левски – в лицето на Колев, не е направено всичко възможно, за да бъде защитен клубът?

„Левски е едно семейство, всеки трябва да помогне, с каквото може“, каза днес Станимир Стоилов и сам показа как се прави. Дали и някои от предшествениците му биха сторили същото…. ?!