Славия и Етър Велико Търново не успяха да се победят, завършвайки при резултат 0:0 в среща от13-тия кръг от efbet Лига. Двата тима не произведоха особено качествена футболна продукция, като равенството дойде логично с оглед на малкото голови положения и липсата на ритъм и при двата тима. 

Снимки: Антон Узунов
66 снимки

Първата интересна ситуация в двубоя се откри пред домакините още в 3-ата минута, когато Емил Стоев получи извеждащо подаване. Атакуващият футболист не се забави и стреля, но Христофор Хубчев успя да блокира опита на Стоев.

В 17-та минута дойде още един шанс за момчетата на Тарханов.  Венцислав Бенгюзов размени двойно подаване с Калоян Кръстев и отправи удар, който обаче беше много неточен. 

В 22-та минута Калоян Кръстев се извиси най-високо след центриране от ъглов удар, но изстрелът му беше доста неточен.

В 38-та минута дойде и най-сериозният пропуск в първото полувреме и то беше за състава на гостите. След разбъркване пред вратата на Славия Преслав Боруков излезе очи в очи с Георги Петков, но опитният страж скъси, за да предотврати гол. Кольо Станев опита изстрел отдалеч при добавката, но той мина встрани. 

Началото на втората част отново не предложи твърде много истински голови положения, като все пак в 58-та минута Кольо Станев, от състава на гостите, се опита да излезе сам срещу Световслав Вуцов, но защитник му изби топката в последния момент.

Две минути по-късно Милчо Ангелов получи топката на границата на наказателното поле и отправи изстрел, който обаче беше блокиран от Ертан Томбак в ъглов удар. 

Качеството на мача продълажваше да не впечатлява, но в 76-та минута момчетата на Александър Тарханов имаха чудесен шанс за решителен гол. След центриране на Филип Антовски Калоян Кръстев се завъртя добре на точката на дузпата и само стррахотна намеса на Христо Иванов предотврати сигурно попадение. 

Само 6 минути по-късно дойде и нова страхотна възможност за гостите. След бърза контраатака Преслав Боруков излезе на стрелкова позиция, но Светослав Вуцов успя да се намеси подобаващо и да избие в ъглов удар. 

По този начин и двата тима останаха на дъното на класирането, като Славия събра 8 точки, а Етър остана без победа и с едва 4 пункта след 13 мача. 

Славия - Етър 0:0

Ето и съставите на двата тима:

Славия: Георги Петков, Ертан Томбак, Андреа Христов, Радослав Терзиев, Филип Антовски, Емил Стоев, Георги Вълчев, Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Венцислав Бенгюзов, Калоян Кръстев; 

Етър: Христо Иванов, Здравко Запрянов, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Христофор Хубчев, Кольо Станев, Божидар Кацаров, Яни Пехливанов, Алдаир Ферейра, Милчо Ангелов, Преслав Боруков;