След 18 месеца зад граница, шесткратният носител на Купата на България – Момчил Цветанов, отново ще играе в родния шампионат. Той се завърна в Ботев Враца след кратки престои в Южна Корея и Гърция. В Азия той игра за  Гунгуон от Южна Корея, а след това за гръцкия Анагениси.

Въпреки че игра в чужбина само година и шест месеца, Цветанов е останал доволен от придобития опит.

„Разбира се, че ми липсва футбола. Някъде около година и половина бях извън обсега на българския футбол. Щастлив съм, че съм здрав и отново ще имам шанса да играя тук, да помогна на Ботев Враца и да изпълним целите, които имаме, а именно да запазим мястото си в efbet Лига”, сподели Цветанов пред камерата на DIEMA SPORT.

„Аз съм изключително щастлив от моя престой в Южна Корея. Това което направих там е показателно, че хората, които са зад граница имат качествата ад играят в много по-силни първенства от българското. Изключително съм щастлив, защото проправих една пътека в Азия, която някой ден друг български футболист да използва, да отиде там и да види, че наистина хората се развиват и е много по-трудно, отколкото в България”, каза още той.

Вижте цялото интервю на Момчил Цветанов за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT прикаченото видео.