Старши треньорът на Пирин – Радослав Митревски, заяви след загубата от Локомотив Пловдив, че младите му играчи са се раздали на 100%. Той добави, че се надява Бисмарк Чарлс да пристигне, а Аймен Суда, който вече тренира с тима, бързо да се адаптира.

„За мен момчетата се раздадоха на 100%. Червеният картон ни обърка доста плана за игра. Имахме си положения, с които можеше да отбележим и да объркаме състава на Локомотив Пловдив. Отдавам им заслуженото. С тези млади играчи е така – ще има спадове, възходи, но бъдещето е на младите играчи“.

„Идеята, която търсехме, я имаше и след червения картон. Ще се повторя, но ние сега правим отбор. Другите вече имат. На всеки 6 месеца правим нов отбор, но явно това е пътят“.

„Аз им казвам на момчетата в съблекалнята, че ако не вкараме гол, няма как да бием. Дано Костов, Бисмарк и Суда, който вече тренира с отбора, дойдат и да има резултати“.

„Главната задача е да държим младите с главите горе, да имат самочувствие. Преди да почне първенството, знаехме какво може да се случи. Вдигаме ги постоянно, положително...това е пътят“.