Халфът на Левски Георги Миланов гостува на подкаста „Фен Сектор“ в Youtube. Той говори за мачовете си в Шампионската лига с екипа на ЦСКА Москва. 30-годишният футболист посочи кои треньори са му помогнали в кариерата и сподели за работата си със Станимир Стоилов.

„Христо Стоичков е мой идол. Беше ми треньор и един от най-големите футболисти на България за всички времена. Научил съм много от него, както и от Любо Пенев. Помогнали са ми много. Първият човек, който ме взе в Литекс е настоящият ми треньор в Левски – Станимир Стоилов. Изключително съм му благодарен. Той също ми помогна много във футбола. Имахме тогава късмет с моите съотборници да работим с един от най-добрите български треньори. Помогна ми да се изградя като човек и характер и да постигна след това тези успехи в чужбина“, добави още той.

„От всеки един треньор съм научил по нещо. Стилът на Станимир Стоилов ми допада страшно много. В момента съм радостен и горд, че работим заедно. Когато има добра сплав между млади и опитни, и българи и чужденци, с такъв треньор и публика е нормално резултатите да са добри“, каза халфът.

„Не мога да обещая, че Левски ще стане шампион. Ще направим всичко възможно да побеждаваме и радваме феновете. Млад отбор сме и ще има колебливи игри. Хубавото е, че всички дават маскимума от себе си. Вече докъде ще стигнем, времето ще покаже“, заяви Миланов.

„Като всяко дете и аз имах своите мечти. Моята беше да играя в Шампионската лига. Направих го рано в моята кариера, за което съм много благодарен. Дебютът ми беше на „Алианц Арена“ срещу Байерн Мюнхен. Играх в отбор (б.а. ЦСКА Москва), който бе много силен и всяка година беше в Шампионската лига. Бях пет години поред в груповата фаза и може би това е най-хубавото нещо, което съм постигнал през кариерата си до момента. Успях с характер и голям професионализъм да се преборя в ЦСКА Москва. Конкуренцията беше изключително тежка. Горд съм, че успях да се докажа в един от най-големите клубове в Русия и да постигна толкова много. Мач от Шампионската лига не може да го сравниш с нищо. Пожелавам на всички млади футболисти да чуят химна на надпреварата“, заяви Миланов.