Звонимир Микулич е деветият чуждестранен вратар, който ще защитава цветовете на Левски от основаването на А група през 1948 година насам. Повечето от тях на този пост обаче не изкарват дълго на „Герена“ и разочароват.

През 1993-1995 година при "сините" е украинецът Олег Моргун. Той обаче се помни с гафовете си срещу Глазгоу Рейнджърс в Шампионската лига, както и че въпреки него, Левски елиминира шотландския гранд.

През 2008-а словакът Даниел Киш пази само 4 мача, като провали тима в плейофа-реванш за влизане в ШЛ срещу БАТЕ Борисов в Беларус (1:1).

През 2013-14 титуляр на Левски бе сънародникът на Микулич – Горан Блажевич. Шильо изигра 24 срещи, като в повечето бе на висота.

Пълно разочарование през следващата кампания обаче бе Кристиян Наумовски от Северна Македония, затова и пази само 5 пъти.

След него дойде сърбинът Боян Йоргачевич. Бившият национал е и най-дълго задържалият се чужд вратар. Той успя да спечели доверието на треньорските щабове, бе любимец на феновете и изигра общо 71 двубоя.

Друг сърбин – Иван Чворович, обаче пази само в един мач.

През 2018-19 голям провал бе словакът Мартин Полачек.

През миналата кампания мястото на Ники Михайлов зае черногорският национал Милан Миятович. Той бе стабилен и бе на терена в 33 срещи.