Аржентинската звезда на Левски – Франко Мазурек, е постигнал договорка с ръководството на „синия” клуб, с която ще намали своето месечно възнаграждение, научи Gong.bg. Полузащитникът на тима се е съгласил да се раздели с част от заплата си в следствие на факта, че пандемията от COVID-19 блокира почти целия спорт в Европа и приходи за клуба в този момент - няма.

LAP.bg
100 снимки

Мениджърите на Стайн Спиерингс и Нуно Рейн се изчакват да дойдат в България, за да може да се разберат с клиентите си и ръководните фактори на „Герена”, след което да последва и те да се лишат с част от заплатите си. Единственият футболист на Левски, който се е възпротивил категорично за изземане на някаква част от възнаграждението му е нападателят Дени Алар.

Във вчерашния ден изпълнителният директор Павел Колев коментира финансовата ситуация за Левски в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.


„При нас нещата приключиха още в средата на миналата седмица. Имахме разговори индивидуално с всеки футболист в понеделник и вторник миналата седмица. На тези разговори присъстваше и треньорът Петър Хубчев. След това се присъедини и спортния директор Ивайло Петков. Разказахме им каква е ситуацията, какви са перспективите пред клуба и какво знаем, и какво не знаем съответно. Абсолютно откровено, без да им спестяваме нищо, се получи доста добър диалог с всеки един от тях. Направихме им предложения да си намалят заплатите с 50% в периода, в който няма тренировъчен процес. Трябва с огромна гордост да заявя, че повечето от футболистите приеха веднага това наше предложение. Не е имало абсолютно никакви проблеми. Специално искам да благодаря на нашия капитан Живко Миланов, на Николай Михайлов, на Иван Горанов и на Симеон Славчев от българските футболисти. От чужденците искам да благодаря на Холмар Ейолфсон, на когато му се роди дете и затова го пуснахме, и Хали Тиам, защото това са двамата лидери от чуждестранните футболисти, на които шапка им свалям поради начина, по който реагираха и приеха това предложение. Всички е факт, остават трима футболисти, от които очакваме отговор дали ще се съгласят или съответно не, защото е тяхно право да откажат“.

„Без взаимно съгласие това няма как да стане и затова през цялото време са водени разговори в тази посока. Никога не е ставало въпрос за еднолично решение от страна на клуба. То няма и логика по този път да се върви, защото това означава сигурен конфликт. Няма юридически лостове, с които да намалим заплатите на футболистите без тяхното съгласие“.