Футболистът на ЦСКА Брадли Мазику коментира трансфера си в тима на „червените“ и своя престой в София.

„Първоначално категорично казах „не“ на този трансфер. Както много французи, се бях ограничил върху това което ми е познато, а не върху това, което не знам. Но след това проучих клуба, видях инфраструктурата и страхотния град. Осъзнах, че този проект ще е добър за мен“, разказва конгоанецът пред френското издание „larep.fr“.

Антон Узунов
100 снимки

„Английският ми бе катастрофален. Но се заех и сега мога да проведа разговор без трудности. Когато Амос Юга подписа той ме попита за информация за клуба. Той ме попита и дали клубът плаща редовно заплатите. Уверих го, че всичко е нормално“, продължи защитникът.

24-годишният Мазику определя нивото на българския футбол като при водещите отбори в Лига 2 и последните в Лига 1.

Lap.bg.
78 снимки

„Спортният директор на Шоле Ясин Кено бе поканил представители на клуба, които познаваше. Всъщност те не бяха дошли с мисия да намерят конкретен играч, но харесаха моят профил. После се върнаха, за да ме гледат в още 2-3 мача. Всъщност, не бяхме далеч от това да се излезем от групите. Спечелихме 4 точки от 6 възможни срещу Рома. Но в останалите мачове не се представихме добре. Жалко е“, каза още Мазику.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.