Капитанът на ЦСКА - Юрген Матей, се радва на извънредно внимание след красивото попадение, което отбеляза в срещата с ЦСКА 1948. Със своя гол от далечна дистанция нидерландецът донесе победата на своя тим.

"Да, това е най-добрият гол, който съм вкарвал от разстояние", коментира Матей пред "AD".

29 снимки

"След това телефонът ми беше пълен със съобщения. Приятели, семейството ми, бивши съотборници ми бяха писали... Имаше много недоверие, но в добрия смисъл. Те бяха особено изненадани, че мога да вкарам такъв гол.Аз също никога не съм го очаквал. Топката ми дойде много удобно, а след това се надявах просто ударът ми да попадне в очертанията на вратата. Баща ми гледаше мача на живо по телевизията и веднага ми изпрати съобщение", допълни Матей. 

"Когато подписах с ЦСКА преди година и половина, всички ме питаха: "Защо, по дяволите, отиваш в България?" Тук много ми харесва, София е много хубав град за живеене. От време на време хората искат да се снимат с мен, но не всички ме разпознават и това ми харесва. Мисля, че скоро ще опитам отново да вкарам подобен гол, но може би следващият ми удар ще бъде още по-отдалеч", допълни капитанът на "червените".