Капитанът на ЦСКА Юрген Матей получи приза за играч № 1 на месец декември 2021 г. В гласуването той събра 14 гласа и изпревари Мохамед Брахими, който е с 4, Дориан Бабунски с 3 и Пиерос Сотириу с 1 глас.

Нидерландският бранител призна, че за него зимната подготовка е била много по-тежка от лятната, тъй като сега се е наблегнало на кондицията и тежките занимания. Той уточни, че не обича да тича, но всеки треньор си има свои методи на тренировките.

„Благодаря за наградата. Когато дойдох, не съм очаквал, че ще печеля самостоятелни награди. Сега се надявам да печелим и като отбор. Радвам се, че лагерът приключи. Подготвяхме се основно кондиционно и физически. Всички сме готови за първенството. Когато дойдох от Нидерандия, играх в отбор, който бе в средата на първенството. ЦСКА ми даде възможност да направя повече. Клубът ми даде много и аз се надявам да им дам още повече“, каза Матей.

LAP.bg
11 снимки

„Не беше трудно решение за мен да продължа котракта си с ЦСКА. Имаше интерес и от други клубове, но за момента аз искам да остана. Основната разлика между подготовките през лятото и зимата бе, че сега трябваше да наблегнем на кондицията. Аз съм човек, който не обича да тича много и ми бе по-трудно, но всеки треньор има различен начин на подготовка. ЦСКА е един от най-добре подготвените физически отбори в България. Това е основната разлика“, каза защитникът.

„По принцип не зависи от мен кой ще играе в защита. Радвам се, че Мено Кох се върна в игра. Когато играем даваме всичко от себе си, за да направим трудно решението на треньора кой да играе. В момента имаме трима чудесни нидерландски защитници и се надяваме с играта си да направим решенията на треньора по-трудни“, допълни още той.

„В началото моят старт не бе лесен в ЦСКА. Получих много помощ от хората в отбора и от другите в тима. Занев ми помогна много за моята адаптация и ми обясни как се играе футбол в България. Дебютът ми за ЦСКА не бе добър. В 40-ата минута трябваше да отида в болницата. Надявам се да не се повтори. Всичко, което се случва, ми помага. Дори ми помогна реакцията на феновете, които ми писаха след случката с болницата“, каза Матей.

„Надявам се да преборим Лудогорец за титлата. Мисля, че ако не губим глупави точки, имаме шанс да го сторим. Не съм притеснен от селекцията в Лудогорец“, завърши бранителят.