Бранителят на ЦСКА Юрген Матей бе разочарован от загубата с 0:1 от Лудогорец, с която “червените” изпуснаха първото място в класирането на efbet Лига.

Защитникът е на мнение, че спирането на играта не трябва да бъде оправдание за домакините, тъй като това е повлияло и на двата тима. Нидерландецът е на мнение, че битката за титлата още не е приключила.

„Дефанзивно играхме почти перфектно, с изключение на корнера. Ако не вкараш, трябва да направиш така, че да не ти вкарат. Един момент на разконцентрация реши мача. Това са големите мачове. Един момент беше достатъчен за тях“, започна бранителят.

LAP.bg
95 снимки

„Прекъсването не може да е извинение, защото мачът спря и за тях. Най-лесно е да кажем, че това им помогна или загубихме фокус, но мачът спря и за нас, и за тях. Ако трябва да биеш корнер и те замерят в главата, не е приятно. Мисля, че решиха проблема. Мога да разбера, че това беше правилната процедура и правилата трябва да се спазват. Твърде много време стояха вътре съдиите и футболистите на Лудогорец“, продължи нидерландецът.

„Атмосферата беше уникална, за първи път стадионът беше пълен. Разочарованието е още по-голямо, защото искахме да се им се отплатим. Дадоха ни сили. Съжаляваме за феновете. Оставаме в битката за титлата и искаме да пълнят стадиона във всеки мач“, заяви още Матей.

Startphoto.bg
100 снимки

„През последните седмици трябваше те да ни преследват, сега е наш ред. Показахме на всички, че не всичко е решено и можем да се борим с тях. Ще говорим след последния мач. Имам надежди. Ние сме силен отбор и можем да се борим за титлата до последния мач“, каза защитникът.

„Има много емоции във всеки мач. За да съм честен, имаше уважение и от двете страни. Съдията ми обясни нещо, когато даде 10 минути продължение. Не разбрах какво ми обясни. Това е част от играта. Подходихме с респект. Имаше много напрежение. Знаех, че Кабаков свири на европейски мачове, добре е за него, че е тук. Радвам се за него, че има мачове в Европа. Трябва да играем при всеки един съдия. Има доста големи мачове, които трябва да ръководи и в България“, продължи нидерландецът.

Starphoto.bg
59 снимки

„Точно след мача не казах много в съблекалнята. Собственикът влезе в съблекалнята и каза някакви неща на футболистите. Като сме ядосани, трябва да го впрегнем в победа в следващите мачове. След като се прибрахме в съблекалнята, съдията ми каза как стоят нещата. Ако това, което ми каза той, добавеното време трябваше да е толкова, но виждаме добавено време по 8-9 минути и без фойерверки“, завърши Юрген Матей.