Защитникът на ЦСКА, Юрген Матай, беше награден с приза за най-добър играч на първия кръг в efbet Лига. Той сподели задоволството си от представянето на "червните" срещу Осиек, завършило с гръмка победа с 4:2. 

„Искам да благодаря за наградата и за това, че сте тук. Вкарахме доста голове в контролата срещу Ботев Враца, както и срещу ЦСКА 1948. Имахме два трудни мача срещу латвийския отбор. Ако играем добре, колкото вчера, то не трябва да допускаме два гола, но се радвам, че имаме добър аванс“, започна бранителят.

„Всеки треньор има собствена идея как да практикува съответна схема. Може да видите по време на мачовете, малко се връщаме назад и оставяме опонента да играе с топката, за да имаме пространства за бързите играчи. Разликите са минимални обаче“.

„Чувствам се добре, нямам болежки и контузии, така че дано продължи по този начин. Мисля, че ще е труден мач с Осиек на реванша, независимо, че имаме два гола аванс. Знам обаче колко силен е отборът ни играчите, с които разполагаме. Показахме, че можем да играем много добър футбол и да вкарваме голове. Не мисля, че бюджетите са от значение в този случай“, завърши нидерландецът.