Бранителят на ЦСКА - Юрген Матай, призна, че "чрвените" са допуснали абсурдно разсейване при контраатака на Лудогорец, с която шампионите откриха резултата на "Хювефарма Арена" и в крайна сметка стигнаха до победа с 2:0. Все пак, нидерландецът смята, че за 75 минути мачът е бил напълно равностоен. 

„Днес играхме добре като отбор, но имаше два момента, на контраатака, в които фокусът не беше на ниво. За 75 минути бяхме много добри, но след първия гол беше трудно да се върнем. Загубихме битката, но сме все още във войната за първото място“, започна Матай.

„Не трябваше да им позволяваме контратата за дузпата. Твърде елементарно им позволихме да стигнат до наказателното поле и това ни удари по самочувствието. Мисля, че като цяло обаче и двата тима играха добре за 75 минути, но в крайна сметка ни убиха на контраатака“. 

„През второто полувреме се справихме добре, въпреки че те вкараха на терена свежи играчи. Днес не трябваше да губим, но за съжаление се случи. Спрямо първият мач за Суперкупата се надигравахме добре днес и мисля, че имаме своите шансове за титлата. На първо място трябва да спечелим мачовете си обаче“. 

„Показахме, че сме добре физически до последната минута. Загубите не са заради лоша кондиция. След днес имаме да изиграем още мачове, в които трябва да се представим добре и да спечелим. След това ще презареждаме батериите за втората част от сезона“, завърши нидерландецът.