Предстоят сериозни промени в състава на ЦСКА след края на сезона. На стадион „Българска армия“ се подготвя сериозна чистка, като тимът може да се раздели с над половин отбор.

Сред едни от първите сигурни напускащи ще са Федерико Варела и Йоан Баи, които така и не спечелиха доверието на старши треньора Стойчо Младенов. Аржентинецът рядко играе заради постоянните си контузии, а и не е долюбван много от наставника Младенов. Французинът Баи, за когото ЦСКА е първи професионален отбор в кариерата му, така и не успява да се докаже при „червените“.

54 снимки

Следващите в списъка са Брадли Мазику и Греъм Кери, които имат договори само до лятото и ще си тръгнат като свободни агенти. Поне към момента и двамата нямат желание да преподписват.

Универсалният футболист Жеферсон също е нарочен за гонене. 27-годишният бразилец, който играе за отбора от януари 2018 година и е с най-дълъг стаж от настоящите футболисти на ЦСКА, се очаква да се завърне в родината си.

Голмайсторът на „червените“ Жорди Кайседо има вариант да бъде продаден, тъй като към него има сериозен интерес от клубове от Западна Европа. Към изхода от „Армията“ са се насочили още нападателите Бисмарк Чарлс, Калоян Кръстев и Ахмед Ахмедов.

Антон Узунов
63 снимки

Миналото лято столичани се разделиха със седем играчи, а сега тръгващите си след края на кампанията се очаква също да са поне половин дузина.

ЦСКА заема втората позиция в efbet Лига към този момент, като изостава на девет точки от лидера Лудогорец.