Някогашният нападател на ЦСКА и настоящ треньор в клубната школа Владимир Манчев смята, че тимът има преимущество по два основни показателя спрямо Левски преди голямото дерби от 8-ия кръг на efbet Лига. Манчев заяви, че „червените” разполагат с по-класни и по-опитни играчи, които играят заедно в по-дълъг период от време, а това може да бъде с ключово значение при сблъсък от подобен характер.

Разбира се, специалистът отчете и допуснатите грешни стъпки в първенството, които не бяха една и две, ала вярва, че те ще бъдат без значение, когато първият съдийски сигнал прозвучи.

„Факт е, че може би ни се искаше да се представим малко по-добре като резултати. Искахме да достигнем поне до плейофите в Лига Европа, но за съжаление не успяхме. Момчетата дадоха всичко на себе си на този етап, но в мача срещу Зоря до голяма степен късметът и някои грешни решения на съдиите ни попречиха. Феновете заслужаваха мачове срещу отбор като Еспаньол”, коментира Манчев пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Определено сме по-класен тим от Зоря, но, да не се повтарям, може би малко класа не ни достигна, със сигурност и във втория мач бяхме доста ощетени. Това вече повлия върху крайния развой на събитията.”

„Загубихме доста точки, това е доста неприятно. Това е една спирачка по амбициите ни до този момент. Това, че играхме доста мачове Лига Европа, ни изигра лоша шега. Отборът не успя да влезе подготвен чисто физически в първенството. Не успяваме да намерим точния ритъм, но вярвам, че с течение на мачовете ще подобрим играта си и, съответно, резултатите. И нашите съперници допуснаха грешки, така че разликите не са толкова големи.”

„Какво си спомням от дербитата си срещу Левски? Уникалната атмосфера, която съпътства тези двубои, както головете и победите ми. Тръпката е уникална. Тогава имаше повече публика със сигурност. Почти винаги дербитата бяха със заряд да се решава шампиона, докато сега не е точно така. През последните години шампионската титла доста избяга и от двата отбора. Това оказа своето влияние върху публиката.”

„Игровата форма със сигурност има своята тежест, както и класата на състезателите, ала мотивацията е първостепенна. Виждали сме много пъти отборът, сочен за фаворит, да губи.”

„И двамата треньори (Люпко Петрович и Петър Хубчев – б.р.) са опитни специалисти, държат много на тактическата дисциплина и здравата игра в защита. Очаквам доста тактически двубой. Отборът, който според мен е по-подготвен и по-мотивиран, а също и с повече физически сили, ще надделее.”

„Естествено, че съм пристрастен, но мисля, че нашият тим притежава класни състезатели. Не искам да подценявам играчите на Левски, но имаме доста повече опитни играчи, които в последните години играят заедно. Имаме предимство при опита и класата”, завърши Манчев.