Черно море приема шампиона Лудогорец в късния неделен двубой от шестия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ във Варна стартира в 21:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Моряците“ се справят страхотно от началото на кампанията и след равенството с Арда в първия кръг варненци регистрираха четири поредни победи, включително с 5:1 срещу Славия в София в последния кръг. Един от големите въпроси преди двубоя е дали Лудогорец ще спести сили за големия мач с нидерландския гранд Аякс в четвъртък.

Нападателят Матеус Машадо може пък да се похвали с четири гола в гостувания този сезон, а Черно море има най-резултатната атака в първенството до този момент, заедно с разградчани – по 14 попадения.

Миналия сезон „моряците“ вкараха четири гола на Лудогорец в първенството, но не взеха точка, а също още три за Sesame Купа на България, но отпаднаха на ½-финалите.  

Наставникът Илиан Илиев няма да може да разчита в днешния сблъсък на капитана Даниел Димов, който е с травма.

От своя страна шампионите се стабилизираха след шокиращата загуба от новака Крумовград в откриващия кръг от първенството, като след това записаха три поредни успеха, включително и срещу конкурента си за титлата ЦСКА с 3:0 в последния кръг. Общо „орлите“ вкараха 12 гола и не допуснаха нито един в последните си три мача в efbet Лига.

В четвъртък разградчани се класираха за плейофния кръг в турнира Лига Европа след победа с 5:1 над казахстанския Астана в реванша на „Хювефарма Арена“. В бика за влизане в групите на надпреварата Лудогорец ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс.

Старши треньорът Ивайло Петев ще трябва да се оправя със сериозни кадрови проблем. Вратарят Сердижо Падт и офанзивния халф Доминик Янков не бяха в групата за ЦСКА, но бяха на пейката срещу Астана и има шанс да вземат участие в днешния двубой. Трайно контузени обаче остават Антон Недялков, Тодор Неделев, Диниш Алмейда, Дени Групер и Квадво Дуа. Наказан пък е Ноа Сонко Сундберг.

През седмицата Лудогорец продаде халфа Мануел Кафумана Шоу на израелския шампион Макаби Хайфа, докато се появиха информации, че руският Краснодар се е отказал от възможността да привлече звездата на българския тим Кирил Десподов.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:15 часа | ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, 2-и кръг

Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Тича“, град Варна

Вероятни състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров – Цветомир Панов, Живко Атанасов, Росен Стефанов, Виктор Попов – Васил Панайотов, Пабло Гарсия – Александър Василев, Алекс Фернандес, Мазир Сула – Матеус Машадо

Старши треньор: Илиан Илиев

ЛУДОГОРЕЦ (4-3-3): Симон Слуга – Сон, Оливие Вердон, Франко Русо, Аслак Фон Витри – Якуб Пьотрьовски, Иван Йорданов, Клод Гонсалвеш – Бърнард Текпетей, Руан Круз, Кирил Десподов

Старши треньор: Ивайло Петев


Начало: 21:15 часа

Пряко по: DIEMA SPORT

подкрепя българския спорт