Българският шампион Лудогорец посреща един от силно представящите се отбори от началото на сезона – Берое, в късния неделен двубой от седмия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ стартира в 21:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута. Главен съдия на срещата ще бъде Драгомир Драганов.

„Орлите“ допуснаха загуба при гостуването си на Черно море в последния кръг, като те вече имат две поражения в първите си пет мача от новия сезон. Сега те ще се опитат да се върнат на победния път срещу Берое пред собствена публика.

През седмицата разградчани записаха тежко поражение от Аякс с 1:4 на „Хювефарма Арена“ в първи двубой от плейофите на турнира Лига Европа и ще се опитат да се реваншират на феновете си с добра игра и голове срещу старозагорци.

Игор Пластун и Матиас Тисера са наказани и няма да бъдат на разположение за днешния сблъсък, но Ноа Сонко Сундберг се завръща в състава на Ивайло Петев именно след изтърпяна санкция. Контузени обаче остават Антон Недялков, Тодор Неделев, Дени Групер, Квадво Дуа и Диниш Алмейда.

От своя страна, заралии се представят солидно от началото на кампанията, след като в края на миналия сезон трябваше да играят бараж за оцеляване. Берое разби Славия с 3:0 у дома в последния си мач, а общо тимът има четири победи, едно равенство и една загуба до момента, която дойде в гостуването на Хебър Пазарджик с 0:1. Всичко това отрежда третото място за тима в класирането.

Старозагорци обаче ще бъдат без голямата си звезда Вини Трибуле, който страда от контузия и през последните дни не тренира пълноценно. 24-годишният французин е водещ реализатор на отбора до момента с 4 попадения от 5 мача. Освен на него, старши треньорът Густаво Араголаса няма да разчита на некартотекираните Годой, Ойос и Хосе Ариас.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:15 часа | ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ

efbet Лига, 7-и кръг

Главен съдия: Драгомир Драганов

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград

Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-3-3): Серджио Падт – Марсел Хайстер, Оливие Вердон, Франко Русо, Аслак Фон Витри – Иван Йорданов, Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш – Бърнард Текпетей, Руан Крус, Кирил Десподов

Старши треньор: Ивайло Петев

БЕРОЕ (4-4-2): Родриго Ачинели – Тиаго Сейхас, Лучано Скуадроне, Франко Рамос, Викторио Вълков – Жорди Говеа, Едвин Ласо, Франческо Селесте, Густаво Каскардо – Бруно Шмуц, Майк Севайос

Старши треньор: Густаво Араголаса


Начало: 21:15 часа

Пряко по: DIEMA SPORT

подкрепя българския спорт