Лудогорец ще приеме Левски в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Разград стартира в 21:15 часа и ще бъде излъчвана пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg ще проследим най-важните моменти от двубоя минута по минута.

Лудогорец определено има какво да доказва срещу настоящия лидер в първенството Левски. „Орлите“ претърпяха много тежка загуба през седмица от Карабах у дома, губейки с 2:7, като по този начин отпаднаха в третия предварителен кръг на Шампионска лига. След това от клуба се разделиха с треньора си Георги Дерменджиев, като временно поста му ще заема досегашния наставник на втория отбор – Захари Сираков.

От началото на сезона Левски показва отлична игра и спечели четири поредни победи, като така с пълен актив от точки е на върха в шампионата. Освен това „сините“ са вкарали 15 гола и са допуснали само 1 до момента. Така че е съвсем нормално Левски, а и феновете на тима да подхождат с оптимизъм към гостуването на Лудогорец. Треньорът Станислав Генчев обаче е далеч от мисълта, че неговият отбор го очаква лесен мач.

„Тази загуба, която инкасираха срещу Карабах, ще гледат да измият срама. Това са класни футболисти със самочувствие и много трудно могат да направят два поредни слаби мача. Това ми е ясно. Имат и нов треньор, което ще мотивира абсолютно всички футболисти“, сподели той на пресконференция, като все пак бе категоричен, че Левски отива в Разград за победата.

Лудогорец имаше и друг сериозен проблем през последните дни, а именно тежката контузия на Бернард Текпетей. „Орлите“ реагираха бързо и привлякоха българския национал Георги Русев за негов заместник. Той вече тренира с тима.

Левски ще може да разчита на последното си ново попълнение Кристиан Макун за гостуването на Лудогорец, а освен това се очаква Генчев за първи път от началото на сезона да заложи и на Мустафа Сангаре като титуляр. Той може да стартира от първата минута рамо до рамо с другия нападател на тима Александър Колев.

Главен съдия на двубоя днес ще бъде Георги Кабаков.

подкрепя българския спорт