След паузата за националите отбори тимовете на Етър и Лудогорец си дават среща в 9-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Разград ще стартира в 20.00 часа и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

В състава на Лудогорец с лека травма се завръща Драгош Григоре, но се очаква да вземе участие в двубоя. Марселиньо изтърпя наказанието си и отново е на разположение. Националът изигра едва 12 минути от началото на сегашното първенство, в които записа асистенция за победния гол срещу Черно море (2:1) и п бе отстранен от игра за 2 жълти картона.

Разградчани направиха силен трансферен удар с привличането на Талеб Тауата, а неговият съотборник Сисиньо изяви желанието си да играе за националния отбор на България, ако получи нов договор от клубния си отбор.

„Болярите” обявиха, че няма да вдигат бялото знаме и ще се опитат да изненадат „орлите”. „Отиваме да се представим добре срещу Лудогорец. И ако можем – да вземем точка или три. Нямаме намерение да си сваляме гащите – отиваме да играем футбол и ако можем – да вземем нещо”, коментира старши треньорът Росен Кирилов.

Проблеми обаче връхлетяха Етър в халфовата линия – Флорент Боджадж и Никола Колев пропускат мача поради контузии, Светослав Ковачев също е с травма и няма да е на линия. Яни Пехливанов е под въпрос и ще се чака до последно дали може да е на линия за мача.

Привлеченият нападател Крис Гади вече е картотекиран и ще бъде в групата за мача. Там опциите за Росен Кирилов са доста повече с наличието на Гади, Ивайло Димитров, Милчо Ангелов и Дани Младенов.

Отборът на Етър не е вкарал нито един гол в досегашните си 3 мача на Лудогорец Арена, водачът при стрелците Даниел Младенов обаче се е разписвал във всяко от 4-те гостувания на болярите през сезона, при това на 5 пъти срещу 3 у дома.