Българският шампион Лудогорец е продал централния защитник Рафаел Форстър на Ботафого. Бразилските медии твърдят, че сделката е уредена, като остава само играчът да издържи задължителните медицински прегледи. Това ще се случи до дни в Рио де Жанейро. Ако резултатите са добри, то Форстър ще подпише личния си договор - параметрите по него вече са уточнени.

24 снимки

От Ботафого обаче не разкриват какви пари ще платят. Възможно е Рафаел да е ползван като разменна монета по сделката за халфа Алекс Сантана - очаква се той да премине от бразилския тим при разградчани.

"Ботафого уреди привличането на 29-годишния Рафаел Форстър от българския Лудогорец. Остават подписите под договорите. Преговорите бяха трудни. Първо Ботафого не искаше да отправя оферта, а да вземе защитника като свободен агент. Той обаче имаше договор и българите отказаха да го пуснат. Все пак нещата се развиха добре и Лудогорец е приел последните предоставени условия", пише "lance.com.br".

В Ботафого защитникът ще се събере с бившия си треньор от Лудогорец Пауло Аутуори. Именно той държеше сделката да бъде финализирана. Аутуори иска в състава си централен бранител, който да играе с левия крак - именно такъв е Форстър.

Антон Узунов
55 снимки

Рафаел пристигна в Лудогорец в началото на сезон 2017/18 от украинския Заря Луганск, на който бе капитан (в този тим е бил съотборник с Паулиньо от Левски). В началото имаше трудности с адаптацията и през кампанията игра повече за втория тим, отколкото за първия. Най-много срещи в елита изигра през сезон 2018/19 - 15.

През настоящата кампания има 8 шампионатни мача. През есента обаче бе с голяма заслуга за прескачането на груповата фаза на Лига Европа - вкара 2 гола на Ференцварош в Будапеща за успеха с 3:0. Общо за Лудогорец Форстър бе на терена в 51 срещи във всички турнири.

Междувременно в Бразилия се чудят каква сума ще плати Лудогорец на Ботафого за бразилския халф Алекс Сантана. Според медиите в страната трансферът вече е договорен и 25-годишният халф до дни трябва да е в Разград. Информациите за парите по трансфера са доста разнопосочни - от 2,5 до 6 милиона евро. Но всичките сочат, че Ботафого ще запази 10% от правата върху играча. Възможно е сумата по сделката да е и далеч по-малка, ако в нея е включено преминаването на Рафаел Форстър в бразилския клуб.

Алекс Сантана има 6 гола и 1 асистенция в 30 мача за Ботафого, в който премина със свободен трансфер от Интернасионал през януари 2019 година. Полузащитникът също така е бил част от Крисиума, Гуарани и Парана, като досега не е играл извън Бразилия.