Лудогорец направи пълен обрат срещу Ботев Пловдив и победи с 2:1 в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига  Двубоят предложи доста емоции на зрителите на стадиона. Мачът бе белязан и с множество красиви атаки и със спорни положения.

Точен за гостите беше Антонио Вутов в 45-ата минута, а Вандерсон изравни в 58-ата минута, но при центрирането на Сисиньо, който бе на метър от тъчлинията, бранителят беше в положение на засада.

Малко по-късно съдията спести дузпа в полза на "орлите", след като Светослав Дяков бе задържан с ръка в наказателното поле на чиста позиция на няколко метра от вратата. Кешеру прати топката във вратата в 85-ата минута, но гол не бе зачетен, след като съдията прецени, че топката е напуснала страничната линия при паса на Жоржиньо.

В края на двубоя Жоржиньо реализира за 2:1. Кешеру и Каули нацелиха и гредите зад вратата на Георгиев. През първата част част Волен Чинков спести още една дузпа в полза на шампионите, след игра в наказателното поле на гостите. През първите 45 минути имаше още едно спорно положение. Чинков отсъди дузпа за шампионите, но след консултация със страничния съдия, я отмени. 

Като цяло Лудогорец доминираше през целия мач и заслужено спечели. Успехът обаче дойде трудно за "орлите", тъй като възпитаниците на Павел Върба направиха куп пропуски.

Лудогорец започна по-добре двубоя и опита да се настани пред наказателното поле на Ботев, създавайки няколко опасни положения в първите минути.

Антон Узунов
36 снимки

В 3-ата минута от пряк свободен удар Каули потърси Анисе в наказателното поле, но той не успя да нанесе точен удар, а Марселиньо не стигна до топката. Седем минути по-късно Дяков намери добре Сисиньо в наказателното поле на гостите, но атаката не завърши с голова опасност.

В 15-ата минута от пряк свободен удар Чибота стреля добре, но Георгиев боксира уверено напред. Ботев съумя да отговори с пряк свободен удар, но до опасност пред Владислав Стоянов така и не се стигна.

В 23-ата минута на срещата Чибота получи отличен извеждащ пас и нахлу в наказателното поле, където Работов с отличен шпагат изчисти топката. Съдията Чинков посочи бялата точка, но след консултация с асистента Димитър Димитров, отмени наказателния удар.

Седем минути по-късно след изстрел на Вандерсон топката се удари в ръката на Бандаловски, но съдията прецени, че наказателен удар няма и играта продължи. В 32-ата минута Работов спаси отбора си от попадение, след като Вандерсон получи топката от Марселиньо, преодоля Георгиев, но не и бранителя на "жълто-черните".

В 38-ата минута Бурбано спаси отбора си от попадение, след като Каули стреля към вратата, но играчът на Ботев се справи със ситуацията след като преди това Георгиев чукна топката и попречи на атакуващия играч на домакините да отбележи. Минута по-късно Вандерсон пропусна от няколко метра след отличен пас на Чибота.

В даденото от съдията Чинков продължение на първата част Вутов се разписа, след като получи отличен пас от Балтанов, за да изведе "канарчетата" напред в резултата за 1:0.

Лудогорец започна по-добре през втората част и натисна съперника си.

В 58-ата минута Сисиньо центрира отдясно към наказателното поле на Ботев, Вандерсон се разписа и изравни резултата, но при центрирането бранителят на домакините беше в положение на засада.

В 64-ата минута Светослав Дяков беше задържан с ръка от Бурбано в наказателното поле, но съдията Чинков не отсъди дузпа. Малко преди това страничната греда беше уцелена след удар на Каули.



Клаудиу Кешеру, който влезе на смяна вкара топката в мрежата в 73-ата минута, но при паса към него от страна на Жоржиньо топката беше напуснала терена. В 79-ата минута Каули стреля опасно, но Георгиев отново беше на ниво и спаси.

Румънецът нацели гредата при опасен удар в 85-ата минута на двубоя, но топката така и влезе във вратата на Георгиев. В 90--ата минута Жоржиньо направи обрата пълен с прецизно изпълнение с глава.



​В крайна сметка Лудогорец спечели двубоя с 2:1 и е лидер в класирането с актив от 62 точки. Ботев е на 9-ото място с 30 точки.

Лудогорец - Ботев Пловдив 2:1
голмайстори: 0:1 Вутов (45+2), 1:1 Вандерсон (58), 2:1 Жоржиньо (90)


Eто и стартовите състави на отборите:

Лудогорец: Стоянов, Недялков, Сисиньо, Терзиев, Анисе, Чибота, Дяков, Григоре, Марселиньо, Вандерсон, Каули 

Ботев Пловдив: Георгиев, Бандаловски, Работов, Марин, Ничев, Терзиев, Балтанов, Бурбано, Тонев, Неделев, Вутов

съдия: Волен Чинков