Новият-стар шампион Лудогорец посреща солидния тим на Локомотив Пловдив в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час от 21:00 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.

В миналия кръг разградчани надвиха Берое и официално станаха шампиони за девети пореден път в елита. Според капитана на тима Светослав Дяков пък големите цели за Лудогорец са в Европа оттук насетне. Вратарят Пламен Илиев е контузен и няма за може да вземе участие в този двубой. Нападателят Клаудиу Кешеру се подложи на интервенция и ще бъде готов за началото на следващия сезон. Остава неясно бъдещето на Талеб Таута, Дан Битон и Рафаел Форстър, които рядко попадат в плановете на старши треньора Павел Върба.

Тимът на Локомотив Пловдив пък се класира за втори пореден финал за Купата на България след триумф срещу Левски. Старши треньорът на тима Бруно Акрапович може да влезе в историята, след като може да се превърне в първия чуждестранен треньор спечелил в две поредни години Купата на България. Анте Аларица е наказан и няма да пътува със своите съотборници.