Лудогорец и Левски се интересуват от голмайстора на Виторул Габриел Янку. 26-годишният нападател реализира 18 попадения през този сезон в Лига 1 и кандидати за подписа му не липсват. Ясно е, че финансовото състояние на „сините“ не е добро и няма как да си позволи да плати трансферна сума за нападателя.

Антон Узунов
55 снимки

Според Sport.ro. Легендата на румънския футбол Джика Хаджи е съживил кариерата на Янку и в момента Виторул иска за него около 1 милион евро, но до момента офертите не надхвърлят 500 000 евро. В северната ни съседка посочват, че интерес към атакуващият футболист има само от страни със сходен футбол като в Румъния. Габриел Янку е привлякъл окото на унграските Ференцварош и Фехервар, както и на отбори от Полша, Сърбия, Турция и Чехия.

„Какво да правя с Янку? Габи идва при мен и казва, че има оферта от клуб от чужбина. Няма какво друго да направя освен да го оставя да намери най-доброто за себе си. Вижте какви цени предлагат за него – няколко хиляди евро, което е нищо. Той е голмайстор на румънското първенство, но какво да направя? Искам да имам такива играчи като Янку за около 5 години и да им дам добри заплати, но в момента няма как да се случи“, заяви Хаджи.