Лудогорец приема ЦСКА в дербито в плейофната фаза на efbet Лига. Двубоят ще стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата в Разград.

„Орлите“ след спечелването на 11-ата поредна титла, е отборът в най-продължителната настояща серия в цяла Европа.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа няма да може да разчита на контузения Жордан Икоко. През седмицата се появиха информации, че шотландският гранд Селтик иска Антон Недялков, а Олимпиакос – Кирил Десподов. Вратарят на шампионите използва кратката пауза в първенството, за да присъства на мач на бившия си тим Грьонинген и се сбогува емоционално с феновете. Клубът подписа договор със световноизвестна компания за дигитални трансферни стратегии.

От своя страна ЦСКА обяви през седмицата, че Алън Пардю официално остава начело на тима и през следващия сезон. Английският специалист заяви: „Искам да оставя наследство в ЦСКА“. Наказани за двубоя в Разград са Тибо Вион, Амос Юга, Греъм Кери, Иван Турицов и Жеферсон, докато контузии лекуват Федерико Варела, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов. Под въпрос до последно ще е Йоан Баи.

„Червените“ спечелиха само веднъж в 15 гостувания в Разград в първенството. От 2018 година насам няма вкаран гол в шампионатно гостуване на „Хювефарма Арена“. През седмицата се появи информация, че турският Коняспор отново се опитва да привлече Жорди Кайседо.