Локомотив София се изправя срещу Ботев Враца в двубой от третия кръг на групата, която се бори за своето оцеляване в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ стартира в 17:45 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо. Главен съдия на срещата ще бъде Никола Попов.

Столичните „железничари“, водени от Красимир Балъков, взеха четири точки в последните си два мача, което направи ситуацията им една идея по-добре, но все още имат работа за вършене. Те заемат 12-ото място с 32 точки и един успех тук ще подсигури елитното бъдеще на тима и за догодина, като трите точки ще им гарантират минимум бараж.

На стадиона в столичния квартал „Надежда“ пристига прероденият в последната част от сезона Ботев Враца, който вече има съвсем реални шансове да се спаси. Отборът на Христо Янев вече е само на два пункта от плейофното 14-ото място и може на свой ред да направи огромна стъпка в правилната посока в София. Гостите са във форма, като ще се опитат да вземат общо четвърта поредна победа в първенството за първи път от 2018-а година насам и втора поредна като гост след тази на Пирин в Благоевград.

В състава на Локо София няма да може да разчитат на наказаните Гонсало Кардосо и Карлос Фаранса, докато контузен е вратарят Бубакар Гайе. За врачани участие в срещата няма да вземат санкционирания за една среща Клери Сербер и Мирослав Маринов, който лекува травма.

По-рано през сезона столичните „железничари“ спечелиха и двата си мача срещу Ботев – 1:0 в столицата и 2:0 във Враца. За съжаление на Христо Янев и компания, статистиката показва, че неговият отбор е вторият най-слаб гост в Лигата след вече изпадналия Етър Велико Търново. Неприятната новина за Локомотив пък е, че преди няколко дни част от най-върлите привърженици на отбора обявиха бойкот и отборът може да остане без някои от най-върлите си запалянковци по трибуните.