Локомотив София и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в столично дерби от 14-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в квартал „Надежда“ стартира в 16:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

„Железничарите“ спряха негативна серия в шампионата преди паузата с победа над Берое с 1:0, а след това спечелиха и двубоя си от 1/16-финалите за Sesame Купа на България срещу Спартак Плевен със същия резултат. Възпитаниците на Данило Дончич са 11-и с 13 точки.

Под въпрос за днешния сблъсък са Алан Диас и Фелипе Райън, а със сигурност аут е вратарят Александър Любенов.

ЦСКА 1948 на Николай Панайотов взе последните си два мача за първенство срещу Ботев Враца и Ботев Пловдив благодарение на силната игра на Ивайло Чочев. Тимът е седми с 21 пункта, но е с две срещи по-малко от втория Черно море и с три мача пасив от лидера Локомотив Пловдив.

Кадровите проблеми на „червените“ са свързани с контузиите на Реян Даскалов и Неделко Пишчевич, които все още не са готови за игра. Трайно контузените Джонатан Перейра и Евгений Сердюк напредват и очакванията са да се завърнат по-рано от прогнозите.

Треньорът Панайотов пък сподели, че е изцяло негово решение да направи звездата Ивайло Чочев капитан на отбора.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


16:30 часа | ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – ЦСКА 1948

efbet Лига, 14-и кръг

Главен съдия: Красимир Ненков, град София

Стадион: „Локомотив“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-4-1-2): Бабукар Гайе – Лука Иванов, Диме Димов, Даниел Ками – Ивайло Найденов, Красимир Милошев, Красимир Станоев, Бруно Франко – Карлос Франса – ДИмитър Митков, Стив Траоре

Старши треньор: Данило Дончич

ЦСКА 1948 (4-1-4-1): Даниел Наумов – Симеон Василев, Елитон Джордж, Симеон Петров, Ерденис Гурища – Парвизджон Умарбаев – Георги Русев, Антонио Вутов, Ивайло Чочев, Педриньо – Рууни Ева

Старши треньор: Николай Панайотов

подкрепя българския спорт