Локомотив посреща Ботев в дербито на Пловдив. Двубоят на "Лаута" стартира в 18:30 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата. 

Локомотив Пловдив запази по-голямата част от футболистите си от изминалата кампания, което е предпоставка за добро начало на новия сезон. В добавка, клубът представи нов изпълнителен директор в лицето на Павел Колев и започва с амбиции за по-силно представяне, след като завърши миналия сезон на пето място. Новите в Локомотив са Евандро, Лео Сена, Ангел Лясков, Георги Минчев, Калоян Костов и Кристиян Пешов.

При Ботев неяснотите са по-големи. „Канарчетата“ стартират кампанията с нов наставник в лицето на бившия треньор на Локомотив София Станислав Генчев, който се оплака от липсата на играчи на определени постове непосредствено преди началото на сезона. „Жълто-черните“ са големи длъжници на своите фенове – тимът остана едва десети последния сезон, а лошите резултати след завръщането на „Колежа“, включващи четири загуби и едно равенство без вкаран гол, доведоха до неприятни сцени след края на мачове – при един от тях, футболистите на Ботев буквално бяха съблечени от привържениците на отбора.

Сега такива ще липсват на „Лаута“, тъй като двата клуба се разбраха двете дербита от редовния сезон да се играят без гостуващи запалянковци. Миналата кампания Локо Пд триумфира с 1:0 на собствен терен, а ответният мач на базата в Коматево приключи при равенство 1:1. Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов.