Локомотив Пловдив е на крачка от продажбата на полузащитника Пиер Зебли в руската Висша лига, научи БТА от източник от клуба.

Следващата стъпка за 25-годишния полузащитник от Кот д’Ивоар е ФК Химки от Подмосковието. Клубът се намира на предпоследното 15-о място в елита на Русия с 12 точки и се бори за оцеляването си. С по точка повече от тях имат Факел (Воронеж) и Локомотив (Москва) пред тях в класирането.

Зебли има и италиански паспорт, тъй като още като юноша на 15 години започва да играе в тамошни академии, минава дори и през Интер (Милано). Локомотив (Пловдив) е неговият втори отбор в България, след като най-напред показа качества във вече несъществуващия Царско серо.

Дефанзивният халф беше един от първите футболисти, които Александър Томаш на Лаута. Получи доверие и се доказа при черно-белите. Най-вероятно обаче контролната среща с Нижни Новгород (1:1) преди два дни е била неговата последна среща с екипа на пловдивския Локомотив. Ако трансферът се осъществи, то Зебли ще бъде третият продаден играч тази зима от Лаута. Преди него към ЦСКА 1948 заминаха Бирсент Карагарен и Райън Бидунга. Със свободни трансфери пък напуснаха Александър Василев за Черно море, Преслав Боруков в Арда, както и Христо Иванов.

 

БТА / Автор: Атанас Василев