Локомотив Пловдив осъществи трети изходящ трансфер през настоящата зима. Ръководството на „черно-белите“ продаде 16-годишния халф Иван Сулев на италианския Каляри. Първоначално младокът ще играе в младежката формация (Примавера) на тима от Серия Б.

Трансферът бе потвърден от специализирания италиански сайт calciocasteddu.it, който уточнява, че Сулев е привлечен с постоянен договор и това е „покупка за бъдещето“. Преминаването на младока вече е официализирано и от водещия световен сайт за футболна статистика Transfermarkt.com.

start-photo.bg
67 снимки

Иван Сулев е роден на 11.09.2006-а година, но името му вече влезе в историята на Локомотив. Роден е в Пловдив и първите си стъпки във футбола прави в Ботев, където играе от първи до трети клас. След това преминава на „Лаута“, след като баща му го води във формацията, тренирана тогава от сегашния директор на ДЮШ Димитър Палазов.

На 05.12.2021 Сулев дебютира в efbet Лига на 15 години, 2 месеца и 24 дни в мача срещу Славия. С този дебют той стана най-младият футболист, играл за представителния тим на „смърфовете“.