Локомотив Пловдив и Марица Пловдив завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на "Лаута". Двубоят беше бенефис на вратаря на "смърфовете" Илко Пиргов, а освен това "черно-белите" представиха и отбора си за новия сезон. И двата гола паднаха от дузпи. В 40-ата минута Мартин Газиев даде аванс на гостите, а в 68-ата минута Джовани изравни. 

startphoto.bg
54 снимки

Първата отлична възможност беше в 8-ата минута. Тогава Ангел Лясков беше фаулиран в наказателното поле, а главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Пиргов, но ударът му беше спасен от Илия Николов. 

В 13-ата минута опитният страж на Локомотив бе заменен от старши треньора Александър Томаш. Футболистите на двата отбора направиха шпалир на Илко Пиргов, който след тази среща сложи край на своята кариера. Той получи получи и плакет от легендата Христо Бонев. 

В 38-ата минута Джовани се озова сам срещу вратаря на Марица, но пропусна. Две минути след това Хорхе Сегура направи дузпа. Зад топката застана Газиев, който откри резултата. 

Втората част започна силно за "смърфовете". В 51-ата минута Николов се справи с мощен удар на Бабакар Дион. 

В 68-ата минута реферът отсъди втора дузпа за "смърфовете". Този път виновник бе Соломон Джеймс. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Джовани, който не сбърка и изравни резултата. 

В 81-ата минута удар с глава на Георги Каракашев мина над вратата.