Отборите на Локомотив София и Лудогорец се изправят един срещу във втори двубой от неделната програма на 18-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата стартира в 14:30 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

За състава на столичните „железничари“ Мики Орачев и Йоргос Кацикас са наказани, докато Илия Димитров и Марио Петков са контузени и пропускат мача срещу шампионите. Добрата новина е, че Красимир Милошев и Селсо Рапосо се завръщат в състава.

Старши треньорът на тима Иван Колев сподели след загубата от ЦСКА с 0:2, че „да играеш срещу „червените“ или разградчани е като Давид срещу Голиат“. „Червено-черните“ обаче нямат победа в първенството от края на месец септември насам, когато беше победен Славия. Тимът към момента заема 12-ата позиция с актив от 15 точки.

От своя страна, разградчани записаха 8 победи в последните си 9 шампионатни срещи и са убедителен лидер в класирането с актив от 39 точки, със седем повече от втория ЦСКА.

След победата над „червените“ в началото на седмицата треньорът Станислав Генчев сподели, че тимът му е „успял да се възползва от празните пространства“.

Каули Оливейра пък се завърна сред титулярите и това е добра новина за „зелените“.

В словенските медии се появи информация, че наставникът на местния тим Мура Анте Шимунджа е сред вариантите за нов треньор на Лудогорец.

Извън състава на шампионите обаче остават Антон Недялков, Бернард Текпетей, Жосуе Са и Вандерсон, които продължават да лекуват контузии.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


14:30 часа | ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЛУДОГОРЕЦ

еfbet Лига, 18-и кръг  

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (4-2-3-1): Любенов; Рапосо, Крачунов, Матеус, С. Атанасов; Кацаров, Милошев; Лилала, Октавио, Пинсон; А. Александров

Старши треньор: Иван Колев

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Икоко, Вердон, Пластун, Пинас; Баджи, Гонсалвеш; Чибота, Каули, Десподов; Сотириу

Старши треньор: Станислав Генчев


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София