Изпълнителният директор на Локомотив София Бойчо Величков сподели, че клубът очаква да получи помощ от държавата, с която да завърши своя стадион в квартал "Надежда". От новия сезон столичани ще бъдат част от efbet Лига и се стремят да имат възможно най-добри условия за футбол.

"Втори месец текат ремонтни дейности на стадион "Локомотив". Големият проблем е осветлението. Имаме уверението от държавата, че ще бъдем подпомогнати", коментира той.

"Иван Василев почти сам издържа клуба и си дава и парите, нервите и здравето за Локомотив. Не сме получили никаква помощ от никъде. Също така Веско Стоянов, друг голям локомотивец, участва в издръжката. Те двамата са хората, които спасиха отбора и го върнаха в елита. Правим всичко възможно стадионът да придобие вид за Първа лига. Ще се справим", добави легендата.

"Трябва ни подсилване на някои от звената в отбора. Нужно е да се увеличи конкуренцията. Дано вземем няколко футболисти, но ще разчитаме предимно на тези, които спечелиха промоция", каза още бившият нападател.

"Правилният път е в Първа лига да влязат отбори от Втора лига, а не такива, които са изпаднали на хартия. Убедих се, че Локо София е обичан клуб, харесван по градовете. Навсякъде чувстваме подкрепа. Хората искаха да се върнем в елита. Тимът е обичан и от цесекари, и от левскари. Ерудиран човек е треньорът Иван Колев. Той се нагърби с тежката задача да ни върне в елита. Програмата бе трудна, но се справихме. Ние сме най-титулуваният отбор във Втора лига и всички искаха да се докажат срещу нас", завърши изказването си Величков./Мач Телеграф