Грандиозен трансферен удар е на път да направи Локомотив Пловдив. В лагера на тима в Боровец вчера пристигна германският вратар Лукас Редер, който се очаква да подпише с „черно-белите“ и да замени продадения в Саудитска Арабия роден национал Мартин Луков. Новото попълнение може да дебютира още в днешната контрола с ЦСКА 1948, след която „смърфовете“ ще се приберат в Пловдив.

Редер е на 27 години и върхът в кариерата му е престоят в Байерн Мюнхен в периода 2012 – 2014 година. В баварския колос той е резерва на Мануел Нойер и записва два мача за тима в Първа Бундеслига. При първия сменя легендата в дерби с Борусия Дортмунд на Юрген Клоп и инкасира два гола при загубата с 0:3. В следващия кръг той е титуляр срещу Айнтрахт Брауншвайг при успеха с 2:0. Под ръководството на Пеп Гуардиола той е съотборник със звезди като Бастиян Швайнщайгер, Томас Мюлер, Тони Кроос, Франк Рибери, Ариен Робен, Филип Лам.

Lokomotivpd.com
14 снимки

За втория отбор на Байерн новият в Локо има общо 37 мача. На профила му в популярния сайт transfermarkt.com срещу името на Лукас Редер стоят значими трофеи – две титли на Германия, дву купи на страната, както и титла от световното клубно първенство през 2013-а. Към тях се прибавя и шампионското отличие за юноши до 19 години с Шалке 04.

Роденият в Есен вратар стартира кариерата си в едноименния местен клуб, след това преминава през академиите на Дуисбург и Рот Вайс, преди да се премести в Гелзенкирхен. След Байерн кариерата му преминава през португалския Витория Сетубал, английския Брадфорд и четвъртодивизионните немски Есен и Любек, където е играл за последно. От началото на месеца той е свободен агент.

„Ще го видим в какво състояние и треньорът на вратарите Стоян Колев ще има думата кой ще е титуляр – той или Илко Пиргов“, коментира пред „Мач Телеграф“ Александър Тунчев по повод трансфера, който бе потвърден и от Христо Крушарски.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"