Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски говори пред „Мач Телеграф“ за промените в ръководството на клуба, за които нашата медия първа анонсира още преди три седмици.

„Чета и слушам всякакви импровизации. Бъдете обаче спокойни и сигурни, че аз си оставам човекът в Локо Пловдив. Хората, които ми помагат, аз съм ги намерил и аз контактувам с тях. С тях сме партньори и няма никакви проблеми между нас. Всичко между нас е изчистено и ясно. Не е важно какво и как се случва с акциите, как и каква работа се върши. За всички има място под слънцето, въпросът е да покажем, че наистина сме фабрика, която може да произвежда още по-големи успехи. Промени в Съвета на директорите е имало и преди, ще има и в бъдеще. Аз съм човек, който постоянно търси възможности за развитие. Собственик си оставам аз. Не слагайте пръст там, където скърца врата. Ще ви заболи. Винаги съм бил отворен за контакти с хора, които могат да помагат. Това не се променя“, коментира Крушарски, който в момента е по бизнес в Грузия.

„Тепърва ще видим с какво ще ни помогне и общината, след като кметът изрази желание да дава еднакво и на Ботев, и на Локо. Аз не искам пари за мен, искам да има инвестиции в базата, за да може да създаваме добри футболисти“, завърши босът, който изведе „черно-белите“ до три трофея и трето поредно евроучастие.

„Мисля, че ще успеем да намерим нужните хора, за да преследваме целите, които сме си поставили. Искам да преодолеем поне два съперника в Европа. Уверен съм, че ще успеем, защото имаме силно ядро“, категоричен е Крушарски по отношение на лятната селекция, към която остава ангажиран и постоянно поддържа връзка с Георги Иванов, Александър Тунчев и новия административен директор Лаурентин Розгис.

Lokomotivpd.com
14 снимки

„Гарантирам, че докато аз съм в клуба, треньорският щаб ще е този, който аз съм избрал. На тази тема не допускам никакви вмешателства и инсинуации. Сашо доказа, че може да се справя. Работи много сериозно и съм категоричен, че той ще бъде един от най-добрите български треньори в следващите години. Моята подкрепа я има. Наясно съм, че за всичко е необходимо време. От години повтарям, че ще започнем сами да си изграждаме добри футболисти и ще видите, че съвсем скоро момчетата от школата ще се докажат на най-високо ниво“, оптимист е бизнесменът.

Крушарски заяви, че иска и БФС да позволи на клубовете сами да избират лабораториите в които да се тестват за коронавирус през новия сезон с парите, които от централата осигуряват в борбата с пандемията. Към момента футболистите плюс треньорските щабове се изследват безплатно веднъж месечно, но в посочена от БФС лицензирана лаборатория.

„Защо трябва да е така? Аз подозирам какъв е отговорът и за това настоявам да се предоставя определена сума и всеки клуб да избира сам къде да тества служителите си. Според мен има и по-добри лаборатории, а и по-добри условия. Аз ще тествам по 40 души за парите, с които сега изследват по 25-30 човека. Лятото във футбола не е време за почивка. Нека някои хора се активират и започнат да вършат сериозна и конкретна работа“, обяви босът на „черно-белите“.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"