Локомотив Пловдив победи с категоричното 3:0 като гост Дунав Русе в последен двубой от 19-ия кръг на efbet Лига. След отлична атака Димитър Илиев надбяга Димов, а след това матира Макенджиев в 14-ата минута. В 41-ата минута на срещата Димитър Илиев изведе отлично Ален Ожболт, който напредна добре и матира с елегантен удар Макенджиев. В 88-ата минута и Карагарен се разписа с удар отблизо. Георги Илиев нацели и страничната греда в края на срещата. След този успех Локо има 40 точки и се приближи на две от втория Левски, Дунав е на 11-ото място със 17 точки.
 

Lap.bg
34 снимки

През първата част Дунав опита да бъде активен в началните минути на мача, но постепенно Локомотив овладя средата на терена. В 6-ата минута Кавалканте центрира отляво към наказателното поле на Локо, но там Ахмедов и Христов не сполучиха да нанесат точен удар.

Пет минути по-късно Милчев центрира отдясно, но нямаше кой да насочи топката към мрежата на Луков. В 12-ата минута Ахмедов получи добра топка в наказателното поле на Локомотив, но извърши нарушение в атака.

Локомотив откри резултата в 14-ата минута, след като Димитър Илиев надбяга Милчев след пас на Алмейда и матира Макенджиев.

В 22-ата минута топката влетя в мрежата на Дунав, след като Езе я прати в мрежата, но беше в положение на засада. Две минути по-късно Макенджиев спаси отбора си от втори гол, след като Томашевич опита да матира вратаря на домакините, но не съумя да го стори от малък ъгъл.

Локомотив организира отлична атака в 34-ата минута, но Ожболт вместо да намери свободния Димитър Илиев се полакоми и стреля към Макенджиев, но топката излезе в аут. Резултатът стана 2:0 в полза на Локомотив, след като Димитър Илиев намери добре Ожболт, който напредна добре и матира с елегантен удар Макенджиев.

В 50-ата минута на срещата топката отново навести мрежата на Дунав, но отново гол нямаше, след като имаше вдигнат флаг за засада. 

Дунав заигра доста по-активно от първата част и в определени моменти окупира вратата на Локомотив. Христов имаше възможност да се разпише, но не сполучи. Малко по-късно и Щерев нанесе точен шут, но Луков беше на висота.

Георги Илиев нацели страничната греда на вратата на Дунав, след като с удар от около 12 метра не сполучи да матира Макенджиев.

Бирсент Карагарен оформи крайния резултат в 88-ата минута с попадение, с което не остави шансове на вратаря Макенджиев. В следващия кръг Локомотив приема Левски в директна битка за второто място. Русенци гостуват на ЦСКА в София.

Дунав Русе - Локомотив Пловдив 0:3
голмайстори: 0:1 Димитър Илиев (14), 0:2 Ожболт (41), 0:3 Карагарен (88)

Ето и съставите на двата отбора:

Дунав Русе: Макенджиев, Димов, Ковачев, Николов, Исаевски (61-Мартин Костадинов), Лазаров, Щерев (77-Върбанов), Кавалканте, Милчев, Ахмедов (87-Симеон Иванов), Христов

Локомотив Пловдив: Луков, Малембана, Динис Алмейда, Езе, Петрович, Умарбаев (75-Аралица), Карагарен (89-Николаев), Томашевич, Г. Илиев, Д. Илиев, Ожболт (59-Витанов)

съдия: Георги Николов