Локомотив Пловдив е в напреднали преговори с перуанския Университарио за нападателя Алекс Валера. Трансферът на 25-годишния футболист се очаква да бъде финализиран в близките дни, пише Мач Телеграф. 

Нападателят в момента е част от националния отбор на Перу на турнира Копа Америка. На този етап Валера взе участие в два от мачовете на отбора от надпреварата. Той се появи в игра при загубата от Бразилия, което беше негов дебют за националния отбор на Перу. 

Lokomotivpd.com
14 снимки

След това той влезе през второто полувреме и при победата срещу Венецуела. На четвъртфиналите Перу ще се изправи срещу Парагвай. Валера е опция за заместник на Георги Минчев, за който в клуба има оферти, макар че те на този етап не удовлетворяват Христо Крушарски.

През зимата Локо подписа с друг перуански футболист Паоло Уртадо, но той не се задържа много дълго време в отбора и заради лични проблеми си тръгна още през април.

В същото врече стана ясно и името на отбора, в който ще продължи кариерата си националът Момчил Цветанов. "Korea Football News" съобщава, че националът ще се присъедини към Гангуон. Той заема осмо място във временното класиране на К-лигата след 19 изиграни мача. Тимът ще се бори за своето оцеляване в корейския елит. Според информацията Локомотив ще получи около 150 хиляди долара по трансфера.

Повече четете в Мач Телеграф.