Дербито на Пловдив не отреди победител, след като отборите на Локомотив и Ботев не се победиха, завършвайки наравно – 1:1, в мач от 9-ия кръг от efbet Лига.

Виктор Генев даде аванс за „канарчетата” на „Лаута” в 26-ата минута след ножично изпълнение след центриране на Тодор Неделев. През втората част обаче като резерва се появи Венсан Марсел, който беше точен в 55-ата. Неприятната новина за Ботев обаче не бе изравнителния гол, а че минути след него на носилка от терена бе изнесен Тодор Неделев, след като получи много сериозна болка в стъпалото и едвам напусна пределите на стадион „Локомотив”.

Точката остави Ботев на върха във временното класиране в елита на България, като хората на Азрудин Валентич са с 18 точки. Локомотив Пловдив пък вече е със седем точки на 11-ото място и на точка зад Левски (8), който обаче е и с мач повече след този кръг спрямо „смърфовете”.

Особено отчетливо бе присъствието на привържениците на двата отбора на стадиона в Пловдив, след като феновете на „черно-бели” и „жълто-черни” неспирно подкрепяха своите любимци.


Антон Узунов
60 снимки

Мачът в Пловдив стартира със сериозна борба в средата на терена, като положенията пред двете врати липсваха. В седмата минута феновете на домакините спряха мача за кратко, запалвайки факлите си. В 13-ата минута дойде първото положение в мача. Тодор Неделев изведе Маркиньос вдясно, който задмина бранител на Локо Пловдив и с десния крак принуди Рейдър да прави спасяване.

"Канарчетата" полека-лека наложиха игрови превес чрез своите действия и принудиха хората на Александър Тунчев да заиграят в по-защитни позиции.

Гостите откриха резултата, след като Тодор Неделев пласира перфектно центриране в наказателното поле на Локомотив в 26-ата минута. Защитата на "смърфовете" не успя да отиграе така топката, че да предотврати опасността пред вратата на Рейдър, а Генев с атрактивно изпълнение реализира попадение.

Седем преди края Парвиз Умарбаев центрира топката в наказателното поле на Ботев, а Томашевич се откъсна зад отбраната на "жълто-черните" и стреля непокрит с глава, но прати топката над напречната греда на Аргилашки. Миг по-късно "жълто-черните" можеха да удвоят актива си, след като Па Конате с лекота елиминира вляво Карагарен и пусна упосреден пас за Неделев. Звездата на Ботев стреля от движение с левия крак, но прати кълбото над напречната греда на Рейдър.

На почивката Тунчев замени Лукас Салинас, а на негово място се появи Венсан Марсел. Втората част в Пловдив стартира с натиск на Локо, но първият шанс бе на сметката на хората на Валентич. Седем след подновяването Маркиньос от Ботев шутира с десния крак по диагонала, но Рейдър с крак парира удара на офанизвния футболист на "жълто-черните".

Домакините изравниха резултата в дербито, след като удар на Димитър Илиев бе париран от бранител на Ботев, но влезлият като резерва Марсел с топовен изстрел разстреля Аргилашки за 1:1.

Миг по-късно се видя страхотна възможност пред Тодор Неделев отново да поведе "канарчетата" напред, но ударът му с десния крак отиде встрани.При удара обаче Неделев получи удар в десния крак и бе изнесен на носилка.

Четвърт час преди края на срещата пък Парвиз Умарбаев опита да прати топката във вратата на Ботев директно от корнер, но Аргилашки задържа топката пред голлинията и неутрализира втори гол за "смърфовете". След смяната на Неделев определено се усети негативното настроение в играта на "канарчетата", което обаче се коригира преди края на срещата.

Десет преди края Димитър Илиев стреля от средна дистанция, но Георги Аргилашки отрази. В 81-ата пък вратарят на Локомотив Рейдър направи страхотно спасяване, селд като Тонуев комбинира с Маркиньос, чийто удар обаче бе париран от стража на "смърфовете".

LIVE / ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1

0:1 Виктор Генев (26)

1:1 Венсан Марсел (55)

Рефер: Георги Кабаков /Пловдив/

Стадион: Локомотив /Пловдив/

Локо Пд: 71 Лукас Рейдър - 2 Олексий Биков 20 Милош Петрович 4 Кристиан Гомис 34 Петър Витанов 39 Парвиз Умарбаев 33 Йосип Томашевич 9 Бирсент Карагарен 16 Лукас Салинас 14 Димитър Илиев /к/ 10 Георги Минчев

Ботев Пд: 1 Георги Аргилашки - 3 Па Конате 4 Виктор Генев 6 Дилан Мартенс 7 Хосе Мартинс 8 Тодор Неделев /к/10 Емануел Току 11 Антоан Бароан 18 Самюел Супрайен 22 Реда Рабеѝ 24 Кевин Янсон