Отдавна сме се убедили, че особено в България, треньорският пост е едно от най-несигурните неща. Въпреки това дори и тук не сме свикнали, често треньор да бъде гонен след победа, пише Мач Телеграф. 

Точно такава участ сполетя Любослав Пенев. Ел Голеадор си заминава, след успех, при това над един идеологически враг, за какъвто се смята в Борисовата градина тимът на ЦСКА 1948.

От демократичните промени насам Ел Голеадор е четвъртият специалист, освободен при такива обстоятелства. Уточняваме, че не включваме в статистиката смени извършвани преди началото на първенството или преди старта на пролетния дял. 

Тогава го правим поради факта, че по това време рокади много често са плод на цялостно представяне на дадения треньор и много по-рядко причината е последния мач преди уволнението. 
Поради това и в тези периоди има изгонени след победа, които не разглеждаме в статистиката. От същата съдба като Любо бе споходен и друг голям любимец на феновете – Миодраг Йешич. 

Сърбинът приключи втория си престой на "Армията" едва след два мача. 

При втория тогавашният собственик Димитър Борисов дойде на "Армията" и го уволни въпреки победата над Черноморец с 2:0. През миналия сезон Даниел Моралес не бе оставен да продължи. 

В Европа той стигна до престижно реми срещу Рома в Рим, а в България имаше само победи. След втората – над Монтана на Огоста той бе сменен с Бруно Акрапович. Георги Василев пък си замина през далечната 1998-а след класическа победа над Спартак (Пл) с 3:0.

Треньорите, изгонени в хода на сезона и след победа от 1990 година насам:

07.03.1998 година - Спартак (Пл) – ЦСКА 0:3 - След мача е освободен Георги Василев

10.03.2013 година - ЦСКА – ПСФК Черноморец 2:0 - След мача е освободен Миодраг Йешич

08.11.2020 година - Монтана – ЦСКА 1:2 - След мача е освободен Даниел Моралес

25.07.2021 година - ЦСКА 1948 – ЦСКА 2:4 - След мача е освободен Любослав Пенев

Повече четете в Мач Телеграф


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.