Треньорът на Хебър – Любослав Пенев, похвали характера и себераздаването на своите футболисти след равенството 1:1 с Черно море, дошло с късен гол на Стефан Цонков. Специалистът обясни грешките на играчите си, но бе категоричен, че е горд с техния професионализъм.

„Не може да бъде с цената на три точки. Три е повече от едно, едно е по-малко от три. Искаме характер – докато не свирне съдията последния съдийски сигнал. На полувремето в съблекалнята обърнах внимание на две-три точки, но първата и най-важна е, че допуснахме технически брак, който не е нормален за нивото на нашите футболисти. Този технически брак е предпоставка за отбор на високо ниво като Черно море да е опасен за нас“.

„Много се радвам, гордея се с футболистите. Радвам се за работата, която извършват. Факт е, че отборът прогресира. Що се отнася до професионализъм – опитваме се да го придаваме в съблекалнята“.

„Той се стара много, загубил е малко от игровия ритъм. Не си спомням кога го наказаха. Тренировката е тренировка, мачът е мач“, заяви Пенев за завърналия се след наказание Георги Николов.