Бившият треньор на ЦСКА Любо Пенев коментира и темата с контузените футболисти, като даде и своето мнение по темата.

"Изтича някакво видео. Това не ме притеснява. Аз съм спокоен, свършил съм си работата по най-добрия начин. В следващия отбор, който ще ръководя, отново ще заложа на същия щаб - Пабло и Данчо. Те имат моята пълна подкрепа във всяко едно движение като треньори. Връщам се на контузените. Ние сме били контузили футболистите... Няма такова нещо, ние нямаме мускулна контузия." 

"Бисмарк - контузен, Амос - контузия от удар, от миналия сезон продължава да се възстановява, вече възстановен, Живков - проблем с колената, Кайседо идва от Копа Америка, Бусато - проблеми със слабините. Значи около 10 души не са провели пълноценна подготовка. Въпреки това отборът е подготвен. Играчите са много добре подготвени и физически, и технически", каза Пенев. 

"Колегата Стойчо Младенов да не мрънка, да не мяука, две седмици тренира отбора, има една приказка "Кой те дрънка, та звъниш". Футболистите са добри момчета, професионални момчета, ако той е недоволен от отбора защо го поемаш? Ако не ти харесва стой си вкъщи. Физически, тактически и технически отборът е подготвен. За две седмици в Австрия толкова. Последният мач срещу Осиек го играхме в четвъртък, радвам се на момчетата, Баи се контузи по време на загрявката, някой да ме е чул да коментирам, да обвинявам, че кондиционният треньор не си е свършил работата. Не. При мен няма мускулни контузии, искам да имам гладиатори. Това, което беше пуснато за Мено Кох. Различни видове тестове. Сила, бързина и гъвкавост, това се цели да се постигне. Всичко е много добре премерено, калкулирано, ако имаш проблеми не се прави. Това, което беше показано се прави един-два пъти в годината. Има къртици в ЦСКА. Много добро наследство има в момента Младенов, много добра база, желая успех на Стойчо Младенов, на ръководството", каза още той.