Левски се готви да влезе в преговори за нов договор с офанзивния халф Джавад Ел Джемили, след като настоящият му такъв изтича в края на 2025-а година и от следващото лято той може да да подпише предварително споразумение с друг клуб, където да премине без пари.

21-годишният Ел Джемили записа силен старт на сезона и се утвърди като ключов играч за отбора, като има на сметката си три попадения и асистенция в седем двубоя. Старши треньорът Станислав Генчев ясно заяви, че желае той да остане в отбора, а евентуален трансфер ще бъде обмислен само, ако друг клуб плати исканата от Левски сума от 2 милиона евро. След края на миналия сезон интерес към испанския футболист с марокански произход проявиха няколко чуждестранни клуба, като сред тях бе и кипърският АПОЕЛ Никозия.

startphoto.bg
78 снимки

Особено голям интерес към Ел Джемили има от турския клуб Газиантеп. Пазарът в Турция затваря на 13 септември, въпреки че напускането му сега изглежда малко вероятно. Той беше гледан от скаути на Газиантеп по време на мача срещу Локомотив Пловдив, където направи асистенция. Въпреки това, постоянството в представянето му остава проблем, като той не бе в титулярния състав в последния мач на отбора срещу Спартак във Варна, завърши при нулево реми.

През миналата кампания Ел Джемили участва в 35 мача във всички турнири, като отбеляза 8 гола.

подкрепя българския спорт