Левски и Славия затварят съботната програма на 18-ия кръг в efbet Лига с чаканото с голям интерес най-старо столично дерби. Срещата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

На 12 октомври „белите“ победиха с 2:1, като почетното попадение за „сините“ падна в добавеното време. В последните години Славия печели често в съперничеството, като е стигнал до крайния успех в шест от последните девет мача със „сините“.

start-photo.bg
80 снимки

Левски е непобеден в пет поредни мача от efbet Лига, но какво от това, след като всички те завършиха наравно. В две от тези срещи тимът не успя да победи борещите се за спасение Септември и Спартак Варна. Преди седмица „сините“ на два пъти повеждаха в морската ни столица, но допускаха изравняване, а в крайна сметка може да са щастливи, че не загубиха. Така успехът над Ботев Пловдив в началото на октомври остава последен за Левски в първенството.

Добрите новини за треньора Станимир Стоилов са свързани със завръщането на Ивелин Попов, който дори може да стартира от първата минута. Билал Бари и Илиян Стефанов обаче продължават да лекуват контузии, а на облекчен режим преди 156-ото столично дерби между двата отбора тренираха Филип Кръстев и Жереми Петрис, но се очаква да бъдат готови за игра.

В тима на Славия Ертан Томбак е с фрактура на ръката и няма да бъде на разположение на наставника Златомир Загорчич, който заяви през седмицата, че иска тимът да вземе точки и от мача с Левски, и от този с шампиона Лудогорец.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ

efbet Лига, 18-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Пламен Андреев - Вандерсон Цунами – Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сунберг, Жереми Пертис – Андриан Краев, Филип Кръстев – Уелтън, Георги Миланов, Роналдо – Ивелин Попов  

Старши треньор: Станимир Стоилов

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Светослав Вуцов – Людовик Соарес, Венцислав Керчев, Емил Виячки, Христо Попадийн – Кемело Нгуена – Кристиан Добрев, Тони Тасев, Галин Иванов, Георги Вълчев – Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Златомир Загорчич


Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, град София


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT