Само няколко дни преди първия си официален мач за новия сезон треньорът на Левски - Николай Костов, насочва вниманието на отбора си към статичните положения в играта. Специалистът, който привлече голям интерес с новия си подход към тренировките, се стреми да доизпипа този важен компонент, който до момента беше трениран сериозно по време на лагера в Правец.

Startphoto.bg
40 снимки

През последните контролни мачове бе видно, че Левски вече отделя голямо внимание на статичните положения. При изпълнение на ъглови удари, двама футболисти се отправят към топката, като в повечето случаи си подават късо и центрират към своите съотборници. При изпращането на топката в наказателното поле, фокусът е върху далечната греда, където нападателят има възможност да стреля директно към вратата или да асистира към своя съотборник. Същият подход е приложим и при изпълнението на фаулове около наказателното поле.

start-photo.bg
64 снимки

По време на контролния мач с Марица Пловдив (3:1), Илиян Стефанов впечатли с прекрасен гол, а асистенцията беше на Ивелин Попов след отлично негово центриране. Този ход, който беше трениран многократно по време на лагера, даде резултат и в контролния мач. Сега остана да видим дали този подход ще доведе до същия ефект и в официалните мачове, след като статичните положения бяха една от слабостите на отбора през миналия сезон.