Треньорът на Левски Петър Хубчев възнамерява да започне да налага Холмар Ейолфсон в защитата. Исландският бранител вече три пъти влезе като резерва на терена след 10-месечното лечение на тежка контузия на коляното, съобщава вестник "Тема Спорт".

Това се случваше неизменно в последните три срещи на тима. Сега на Левски му предстои лагер в паузата на първенството и след него 29-годишният футболист трябва да бъде напълно готов за игра. В четвъртък "сините" тръгват за Добринище, където ще останат до понеделник.

Те ще тренират в Банско, а за неделя, 8 септември, са планирали и контрола. Причината Хубчев да иска Холмар в стартовия състав е, че гръцкият бранител Янис Каргас играе много рисковано и почти във всеки двубой прави по една груба грешка.

Следващият официален мач на столичния гранд е на 15 септември, неделя. Тогава той посреща на "Герена" Черно море. Двубоят е от 20:15 часа и се очаква в него исландецът да играе вместо именно гръцкия си колега.

Холмар Ейолфсон започна третия си сезон на "Герена". Той бе привлечен в тима през септември 2017 година. Тогава Левски го взе под наем от Макаби Хайфа, но преди да свърши кампанията вече бяха откупили напълно правата му.

През лятото на 2018-а той бе част от състава на националния отбор на Исландия за световното първенство в Русия. Централният бранител има 46 мача във всички турнири за Левски, в които е отбелязал 3 гола.