Левски няма да привлича вратаря на Пирин Благоевград Максим Ковальов, за когото още преди Нова година се твърдеше, че е попаднал в плановете на „сините“ заради силните си изяви през есента. „Орлетата“ обаче отказаха да го пуснат за по-малка сума от 75 хиляди евро, колкото е откупната клауза в договора на украинския страж.

На „Герена“ пък нямат никакво желание да плащат подобна сума, защото контрактът на Ковальов изтича през лятото. Затова и разговорите са стопирани.

Левски обаче следи ситуацията с още един вратар от efbet Лига. Става въпрос за Матвей Игонен от Хебър Пазаржик. Финансовото състояние на „гробарите“ не е никак добро, което може да провокира продажбата на естонския национал в даден момент. Вариант пред тима от „Георги Аспарухов“ е и юношата на клуба Димитър Шейтанов, който играе за столичния Септември.

„Сините“ искат да привлекат играч под рамката, защото през есента Пламен Андреев имаше колебливи изяви. През лятото пък договорът на Николай Михайлов изтича и ветеранът може да сложи край на кариерата си.