Отборът на Левски е новият лидер в efbet Лига след много труден успех над  Царско село в последен мач от 4-ия кръг на шампионата. „Сините” се наложиха с 2:0 на националния стадион „Васил Левски”, но и двете попадения дойдоха в самия край на мача. Първо Найджъл Робърта реализира в последната минута на срещата, а Станислав Иванов в продължението оформи крайния резултат. И двете попадения дойдоха след кошмарни грешки в отбрана за Царско село.

С успеха си днес Левски се изравни по точки на върха с шампиона Лудогорец, но заради по-добрата си голова разлика оглави таблицата. Вчера разградчани не успяха да надделят над Локомотив при визитата си в Пловдив.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА


Мачът започна с очакван териториален натиск за „сините”, които взеха инициативата от първата минута. Въпреки продължителното владеене на топката обаче, гостите не успяха да затруднят сериозно Иван Чворович в първия четвърт час на мача. Най-обрата ситуация направи Франко Мазурек, който сам изработи положението си. Той овладя на тъчлинията отляво, финтира бранител на домакините и напредна към наказателното поле. Мазурек стигна границата на пеналта и стреля с десния крак, но покрай левия страничен стълб.

В следващите минути последваха няколко интересни положения. Първото в 19-ата минута, когато Янис Каргас получи жълт картон, въпреки че фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Георги Минчев.

В 21-ата минута Дени Алар можеше да открие резултата в полза на Левски, но и той стреля неточно. Нападателят се възползва от грешка на Веселин Минев в полето на „сините”, пое топката от своята половина и след като пробяга почти половината терен, стреля силно с левия крака под натиска на Мартин Кавдански, в аут.

В ответната атака отново Минчев се опита да тормози отбраната на Левски и принуди Райнов да го фаулира пред наказателното поле. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар, но прати топката право в ръцете на Миятович.

До края на първата част футболистите на Левски направиха два уникални пропуска. Първо Станислав Иванов не успя да преодолее Чворович от страхотна позиция. Иван Горанов получи отдясно и намери Иванов в наказателното поле. Младокът финтира с лекота Мартин Кавдански на границата на вратарското поле, но когато трябваше единствено да насочи топката във вратата, Иванов стреля неточно в аут.

В продължението на първото полувреме, след нова атака отляво, топката бе центрирана пред Чворович, но стражът плонжира и изби. Коженото кълбо попадна на крака на плеймейкъра Мазурек, който обаче стреля без подготовка и вместо към вратата, прати топката в тъч. След това изпълнение дойде и почивката за двата тима.

Второто полувреме започна с поредна чиста ситуация за „сините”, в която дойде и първият им точен удар във вратата на Иван Чворович. Паулиньо получи в наказателното поле, премина покрай Кавдански и стреля фалцово в далечния ъгъл. Чворович със сетни усилия успя да предотврати попадение и изби в корнер.

В 53-ата минута дойде и първия отличен шанс за Царско село. След центриране от фаул, отбраната не успя добре да изчисти топката и позволи на Антонио Георгиев да стреля, но изстрелът му мина далеч, далеч от целта.

Четвърт час преди края на редовното време Станислав Иванов направи нов непростим пропуск. Живко Миланов центрира много добре отдясно, Иванов стреля от въздуха, но в аут.

Lap.bg
45 снимки

Развръзката в срещата дойде буквално в последната минута на мача, когато не се виждаше как Левски може да отбележи гол. Паулиньо получи отляво и центрира в наказателното поле, където Мартин Кавдански и Иван Чворович не се разбраха, топката попадна в резервата Найджъл Робърта, който стреля, коженото кълбо премина през краката на Кавдански и влезе в мрежата.

Още в следващата атака Левски реализира втори гол, а този път фатално сбърка Сергей Георгиев. Топката бе изсипана пред наказателното поле, където Георгиев пробва да я върне към Чворович, но вместо това я прати на крака на Станислав Иванов, който с лекота преодоля вратаря на Царско село.

Така „царете” продължават без успех в елита след първите четири кръга. Левски пък събра актив от десет точки и се изравни с Лудогорец на върха.

Царско село – Левски 0:2

стадион: "Васил Левски"

Царско село: 1. Чворович, 17. Даскалов, 3. Кавдански, 89. Евертон (2. Карбониери 60'), 4. Марков, 6. Георгиев, 8. Уесли, 44. Кацаров,14. В. Минев, 11. Антуи,10. Минчев

Треньор: Никола Спасов

Левски: 1. Миятович, 20. Миланов, 19. Каргас, 22. Рейш, 4. Горанов, 77. Юруков, 70. Райнов,7. Паулиньо, 99. Ст. Иванов, 9. Алар (17. Найджъл Робърта 52), 10. Мазурек

Треньор: Петър Хубчев