След три поредни загуби по време на зимната си подготовка, Левски най-накрая успя да победи. „Сините” се наложиха с 2:0 над босненския Тузла Сити в Белек. Попаденията за българския тим реализираха Рикардиньо и Марин Петков от дузпа.

До този момент „сините” отстъпиха последователно на Вашаш, Олександрия и Дукажини. Сега за тима от София предстоят три почивни дни, след което възпитаниците на Николай Костов стартират втория етап от лагера си в Турция. В него „сините” ще изиграят още пет контролни срещи.

По-рано днес към отбора се присъедини новото попълнение Карлос Охене, който дойде от състава на Хебър Пазарджик и ще трябва да замести Андриан Краев, който по всичко личи напуска стадион „Георги Аспарухов”.

За разлика от вчерашния мач срещу Дукажини, загубен от „сините” с 1:2, днес наставникът на българския тим Николай Костов заложи на далеч по опитна единайсеторка.

Първият удар в мача бе отправен от Фабио Лима, който обаче не затрудни по никакъв начин противниковия страж.

Отборът от Босна и Херцеговина отговори с хубава атака в осмата минута, която завърши с удар покрай вратата на Николай Михайлов.

Първото чисто положение за Левски дойде след четвърт час игра. Уелтън получи отляво и много майсторски центрира между двама играчи на Тузла, пращайки топката на крака на Фадига. Той стреля без подготовка, но прати топката в обсега на вратаря на босненския тим, който успя да избие в корнер.

Малко по-късно Тузла също имаше възможност са обстрелва вратата на Николай Михайлов, но ударът на централния нападател на символичните гости мина далеч от целта.

Уелтън продължи да тормози бранителите на Тузла с пробиви по лявото крило. Бразилецът нахлу много добре в наказателното поле и потърси удар по диагонала, но стреля неточно. Рикардиньо бе много близо до топката, но не успя да я засече в мрежата.

Това обаче се случи в 23-ата минута, когато именно той откри. Цунами бе изведен в наказателното поле отляво, пребори се с бранител на Тузла и намери непокрития Рикардиньо, който от близка дистанция нямаше как да сгреши – 1:0.

Минути по-късно Рикардиньо бе изведен зад отбраната на Тузла, преодоля вратаря и реализира с удар по диагонала, но страничният рефер маркира засада.

Централният нападател на „сините” имаше нов шанс да се разпише в 34-ата минута, този път след атака отляво. Рикардиньо бе изведен в наказателното поле, пое топката, но бе пресрещнат от вратаря на Тузла, който плонжира и успя да отнеме топката от краката му.

Четири минути преди почивката Уелтън центрира много добре в наказателното поле, където Рикардиньо бе оставен непокрит. Бразилецът стреля с глава, но ударът му не се получи и топката излезе в аут.

Първата добра ситуация за гол след почивката дойде пред вратата на Николай Михайлов. След атака отдясно, топката бе центрирана на далечната греда към Машович. Патрк-Габриел Галчев не успя да играе с топката, която стигна до футболиста на Тузла, а той стреля от въздуха. За щастие на бранителите в синьо, топката спря от външната страна на мрежата.

В 57-ата минута Левски стигна до втория си гол в срещата чрез Марин Петков, който се включи отлично през втората част. След бърза атака, организирана между него и Фадига, Петков нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Чолич и главният рефер посочи бялата точка. Самият Петков се нагърби с изпълнението и не сгреши за 2:0.

Появилият се след почивката Илиян Стефанов също имаше много добра възможност да увеличи преднината на Левски. Уелтън получи отляво, стигна топката почти до аутлинията и центрира във вратарското поле, където Стефанов се пребори с двама бранители на Тузла, но не успя да отправи точен удар с глава.

Десет минути преди края на редовното време играч на Тузла проби много опасно между няколко играчи на Левски и стреля по диагонала, но Иван Андонов нямаше нужда да се намесва, тъй като топката не попадна в рамките на вратата.

В самия край на мача Илиан Стефанов бе много близо до това да вкара изключително красив гол. След центриране от ъглов удар, Стефанов стреля от воле с левия крак, но играч на Тузла изчисти с глава от голлинията и предотврати сигурно попадение.

В последната минута Тузла реализира във вратата на Иван Андонов, но попадението бе отменено заради засада.

FT ЛЕВСКИ - ТУЗЛА 2:0

1:0 Рикардиньо 23', 2:0 Петков 57'

Левски: 13 Михайлов, 22 Галчев, 5 Ван дер Каап, 33 Кордоба, 6 Цунами, 37 Дарлан, 10 Митков, 27 Фадига, 7 Лима, 17 Уелтън, 9 Рикардиньо

Тузла: Абдулахович, Шукилович, Бихорац, Яшаревич, Ходжич, Сушич, Делимеджац, Механович, Пантелич, Хаджич, Машович